lördag 15 oktober 2016

Athena: Marta Söderberg

Athena (häftad)
Bild lånad från bokus,
finns också på adlibris
Athena är en dystopisk berättelse om Maya och Benjamin, båda nummerlösa och oönskade, som en dag kidnappas och tas med till en träningsanläggning. Där finns fler nummerlösa och de som inte klarar träningen de genomgår rensas bort undan för undan. Just utrensningen är en klar motivation till att göra sitt bästa, men kanske kan träningen också leda till att man så småningom släpps in i det etablerade samhället? Det är också en motiverande faktor, även om det är ett grymt samhälle som skildras där människoliv inte är mycket värda. Där finns bland annat övergrepp, svält och planterade sjukdomar.

Tankar: Gillade! Förutom den lilla haken att det här inte är en fristående bok och nästa bok inte har kommit än... Hittar oroväckande nog heller inga tecken på att det kommer en, men det måste det väl göra? Historien kan inte sluta så!

Det fanns väl egentligen inga delar som jag inte tyckte om, men det fanns ganska många bitar som jag hade velat haft mer av för att få en klarare bild av samhället där den utspelas och av karaktärerna. Saknar också mer av en bakgrundshistoria - hur blev det så här?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)