lördag 8 oktober 2016

Höstläsningstag

Bildresultat för höstbilder gratis
Bild lånad från Beira Rio Outono
Jag blev taggad av den trevliga Miss Magic att göra en höstläsningstag :) Här kommer mina svar:

1. Är det några speciella böcker du planerar att läsa under hösten?
Det är väl främst då dem som jag står i bibliotekskö på - Armstrongs Betrayals, Backmans Björnstad, Lindsteins Sekten som återuppstod, Haigs The Humans och förhoppningsvis (har lagt den som inköpsförslag, annars får jag väl skaffa den själv) Jakobsson Lunds Enda vägen. Visst låter det som en bra samling?!

2. September är förknippad med skolstart. Vilken bok tyckte du bäst om att läsa i skolan? Och vad är/var dina favoritämnen?
Väljer bland böckerna vi fick lyssna på, kommer inte riktigt ihåg vilka böcker jag läste hemma och vilka jag läste i skolan. Men den allra första högläsningsboken i ettan, Beskows Solägget, gjorde intryck, liksom den vi lyssnade på i femman-sexan sådär - Godnatt Mr. Tom. Den ledde till många fler Magorian-böcker på egen hand :) Favoritämnena var (och är, även när jag undervisar själv) försvunna ämnet OÄ, främst so-ämnena och fysik.

3. I oktober är det Halloween. Gillar du läskiga böcker och filmer och i så fall vilka?
Nej. Kan läsa böcker som är något läskiga, men helst inte för otäcka. Läskiga filmer har jag jättesvårt för, blir mest mörkrädd av dem :(

4. Vilken bok passar för mysläsning under mörka höstkvällar?
Kelley Armstrongs böcker gillar jag - spännande, roliga, med karaktärer som brukar vara lätta att tycka om och vuxenböckerna kan dessutom vara lätt sexiga. Modesty Blaise-serien av Peter O'Donnell är en annan favorit :)

5. När du krupit upp i soffan med en mysig bok, vad vill du dricka för varm dryck?
Oftast ingen alls, helst blir det iskall cola. Om jag hade idts anstränga mig med att värma saker så hade varm choklad stått högst på listan, men te duger.

6. Har du några höstplaner du ser fram emot?
22 december kanske officiellt räknas till vinter, men jag kommer längta dit hela hösten. Då åker jag till Tanzania för safari och sen Zanzibar för sol och bad :D Dessutom hade jag tänkt att göra uppehåll i min diet under tiden, inte lika stort, men något att se fram emot...


Har lite dålig koll på vilka som redan gjort den här så taggar inte någon, men uppmanar de som vill hänga på att göra det. Det är lite trevligt att reflektera över sin läsning...

6 kommentarer:

 1. Vilken resa att se fram emot! Kommer du att lägga upp bilder i bloggen?

  Modesty Blaise var min favorit när jag var yngre, jag plöjde alla Agent X9 som jag kom över. Hon är fortfarande en favorit, men jag har inte läst något med henne på åratal. Gillar Nemi också, men är nog mest lik Nemis kompis, den präktiga ;)

  Björnstad var fantastisk. Böckerna om sektlivet har jag inte läst, men vill verkligen göra det. Och Flickorna, som är på samma tema. Det har väl att göra med att man vill försöka förstå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flickorna hade jag ju också tänkt att läsa, tack för påminnelsen :) Modesty läser jag i romanform nu för tiden - de är lika bra som serierna. Är också mer lik Nemis kompis (Cyan?) än Nemi, tror det gäller för de flesta...

   Radera
 2. Vilken spännande resa det låter som du ska göra! Kan förstå att du kommer längta hela hösten :)

  Godnatt Mr Tom var en av mina favoriter bland de böcker vi läste högt i skolan. Jag var tvungen att köpa den ett par år senare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Himla bra bok, har försökt att ha den som högläsningsbok för treorna, men det har la gått sådär... så väldigt mycket miljöskildringar. Går ju bra när man läser själv, men högläsningen går långsamt ändå. Samtidigt så vet jag ju att hela klassen älskade den när jag var liten, men väljer hellre annat. Kanske är treorna som är för små? Eller jag som är för stressad...

   Radera
 3. Så roligt att läsa dina svar. :) Självklart taggade jag dig. :) Älskar din blogg :)
  Vad underbart spännande med Tanzania och Zanzibar. Förstår att du längtar efter de resorna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. <3
   Älskar att ha resor inplanerade, vilken regnig tråkig dag som helst blir bättre när det surrar i bakhuvudet av att jag ska iväg, även om det är många månader kvar :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)