måndag 11 april 2016

Tematrio: Böcker jag inte läst ut

Böcker jag inte läst ut är ämnet för Lyrans tematrio den här veckan. Jag börjar långsamt, långsamt bli bättre på att lägga ner böcker som inte fängslar tillräckligt även om jag kan förbättra det mer... Här är i alla fall veckans tre titlar:
 1. Snow Crash av Neal Stephenson - Om pizzautdelaren/programmeraren Hiro och en mystisk drog/datavirus som börjar spridas. Lyssnade ungefär 15 kapitel innan jag gav upp och då höll världsbygget fortfarande på att introduceras i detalj och med vad som kändes som ganska onödiga utvikningar (som hur en kärnreaktordriven vakthundsråttgepard känner när den blir överhettad).
 2. The Innocence of Father Brown av G.K Chesterton - Oansenliga Father Brown lyckas med sin enastående observations- och slutledningsförmåga lösa de mest otroliga fall. Tyvärr tyckte jag att han förutom att vara oansenlig också var ointressant (påminde lite om Agatha Christie som jag också har svårt för). Lyssnade på tre korthistorier av de 12 som boken bestod av och har fortfarande ingen som helst relation till huvudpersonen. 
 3. Min pappa Ann-Christine av Ester Roxberg. Började på den här fast jag egentligen inte var sugen för den typen av bok och slutade lyssna efter bara några minuter. Har dock inte gett upp den, väntar bara på lusten.
Så, alla mina tre exempel är ljudböcker. Jag tror inte att det är en slump... Dels kräver ljudböcker att både innehållet och uppläsaren måste passa mig och dels blir det svårare att skumma lite då och då vilket, handen på hjärtat, händer att jag gör om jag tycker att boken rör sig för långsamt fram eller vad jag nu kan störa mig på. Trots missarna ovan så träffar även ljudböckerna oftast rätt vilket är bra :)

23 kommentarer:

 1. Jag tappat räkningen på alla ljudböcker som jag slutat lyssna på. Där vill det till att både boken och inläsaren ska fungera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är mycket som ska passa :)

   Radera
 2. Jag blir än mer övertygad om att böcker ska läsas ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns många bra ljudböcker också, men det känns lite enklare med textböcker :)

   Radera
 3. Ljudböcker har jag provat på men jag bara somnar. Men Father Brown skulle jag kunna tänka mig att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lyssnar mest när jag går och handlar eller städar vilket lyfter det mindre roliga. Och inte kan jag lägga mig i affären heller :)

   Radera
 4. Min pappa har jag inte avsikt att läsa, lyssnat på radio.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får väl se om jag kan lyssna klart så småningom.

   Radera
 5. många uppläsare är jobbiga att lyssna på

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag med. Och saknar skummningsfunktion :)

   Radera
 6. Father Brown skulle kanske vara något för mig, som gillar Agatha Christie :) Min pappa Ann-Christine har jag tänkt att jag ska läsa någon gång.

  SvaraRadera
 7. Chestertons klassiker har jag aldrig försökt mig på. Jag gillar ju Agatha Christie så jag kanske har lättare för honom?

  SvaraRadera
 8. Vill verkligen läsa snow crash men får känslan av att jag kommer hålla med dig. Den verkar ha en del sega partier. Men får testa o se hur det känns för mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske lättare i bokform så man kan skumma de mest ingående beskrivningarna?

   Radera
  2. Sant. Kan vara en bra ide :)

   Radera
 9. Dina två första känner jag inte alls till - kanske lika bra det? ;) Min pappa Ann-Christine har jag dock läst, det gick fort - men jag var lite besviken på den, antagligen för att jag förväntade mig något annat av den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar om suget för att lyssna klart någonsin kommer att infinna sig? Blev inte mer lockad nu...

   Radera
 10. Inga böcker jag läst detta, men sett några avsnitt Father Brown, och kan nog förstå vad du menar. Snow Crash lät avancerad, tror jag passar mig för den! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avancerad, konstig... potato, potaato...

   Radera
 11. Har inte läst någon bok ur din trio.

  SvaraRadera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)