onsdag 13 april 2016

Lilith i kedjor: Åsa Schwarz

Lilith i kedjor (e-bok)
Bild lånad från bokus
Lilith i kedjor är en bok med många trådar. En av dem är från 1862 där en ung gravid Anna får ett olycksbud. I nutid hittar bokens jag Annas dagbok och blir som besatt av den. I en annan tråd så hjälper en hacker (i form av en karikatyr som uppfyller alla ens fördomar och några till) sin drömtjej Lilith att svindla ett företag vars ekonom sedan hittas mördad. Vi får också följa polisutredningen, säkerhetskonsulten Martina och en man med dunkelt förflutet.

Tankar: Det verkar kanske som en massa att hålla reda på, men förutom att det ibland tog en mening eller två innan jag kom underfund med vem jag läste om när boken bytte perspektiv så var det inga problem. Karaktärerna är ganska schablonartade, men den enda jag hade några större problem med var Martina och flödet av statussymboler, men så har jag också ganska svårt för den typen av status.

Det är en snabbläst bok och jag gillar hur historien om Lilith utreds, med tidiga bibelhistorier som präster försökt "tvätta rent", hur håriga kvinnoben tidigt setts som tecken på demoner och varför hennes och Adams förhållande surnade. En intressant mytisk person och ett ganska oväntat slut på boken vilket var trevligt.

Första delen i en ganska "lös" trilogi, jag har läst nästa del också och förutom huvudpersonen så känns den helt fristående. Tyvärr är det väl osäkert om serien kommer att få ett slut, det är några år sedan del två, Stigma, blev färdig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)