tisdag 14 januari 2014

Blood Safari: välskriven deckare

Blood Safari (pocket)
Bild lånad från bokus
Blood Safari av Deon Meyer var en utmärkt bok att läsa innan sydafrikaresan :) Den utspelar sig mestadels strax utanför Krugerparken och en av frågorna som diskuteras i boken handlar om hur man bevarar djurlivet och problemet med tjuvjägare. En annan fråga är svårigheterna med att ha så många olika språk och folkslag med sina respektive historier vilket diskret vävs in i handlingen.

Boken handlar om Lemmer som jobbar som livvakt. I boken får han uppdraget att följa med Emma när hon letar efter sin länge försvunne bror. Emma har tidigare blivit attackerad i sitt hem av tre maskerade typer och hon sätter det i samband med sitt letande. Vad som än ligger bakom överfallet så fortsätter problemen och blir gradvis allvarligare.

Omdöme: Det är en välskriven bok, och speciellt Lemmer känns väldigt trovärdigt beskriven, med en gedigen bakgrundsteckning. Det är nöjsam, om än något seg läsning, och när motivet äntligen avslöjas efter 340 sidor så är det ganska invecklat. Roligt nog är motivet verkligt (det riktigt mordet debatteras fortfarande), men om det var som i boken är väl ovisst.

4 kommentarer:

 1. Jag tycker mycket om Meyers miljöer, han är fenomenal på att beskriva både stad och land. Kände du igen dig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, beskrivningarna fångar verkligen det de ska :)

   Radera
 2. Jag tyckte mycket om den här boken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var bra, han kan skriva, men jag var nog egentligen inte på deckarhumör, men kände att jag ville ha läst den innan resan. Den hade nog vunnit på att jag väntat på ett deckarsug...

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)