fredag 1 november 2013

Bokbloggsjerka: Snart i en bokhandel nära dig

jerka11

I veckans jerka ställer Annika frågan om det växande fenomenet boktrailers är något som påverkar oss? För mig blir svaret nej. Jag tror att jag bara har sett en enda trailer och då hade jag redan bestämt mig för att läsa boken.

Däremot så tror jag att det kan vara ett bra sätt att göra reklam för böckerna (om det görs bra), så länge de visas där folk faktiskt märker dem för jag tror att det kommer att dröja innan åtminstone jag börjar leta efter dem på egen hand.

Den jag såg, en trailer för Den nya människan, var riktigt bra och fångade stämningen i boken :) Och nu när jag ser om den märker jag att ljudet stämmer med...

24 kommentarer:

 1. Viktigast är ändå baksidestexten, och tips från folk man känner väl och redan vet att man har samma boksmak som.

  SvaraRadera
 2. Ja Den nya människan har en snygg boktrailer ! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket! Den passar så himla bra dessutom :)

   Radera
 3. Den enda boktrailer jag sett är faktiskt just en för Den nya människan. Då hade jag redan läst boken, men trailern hade inte lockat mig till köp. Det skötte baksidetexten så bra så :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag inte hört om den innan så hade nog trailern fått mig att i alla fall kolla upp den :) Nu behövdes det ju inte...

   Radera
 4. Har också sett den boktrailern, var nog den första jag såg, var lite nyfiken på formen och upplägget. Jag lockas nog mer av baksidestexten och av att läsa om böcker på bloggar i alla fall så här långt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma för mig, blir ofta lite mer fylligt.

   Radera
 5. För min del tror jag boktrailers har kommit för att stanna och blir ett komplement till annan reklam för nya böcker. Men den måste göras bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det behövs göras bra och det behövs visas där folk stöter på dem skulle jag vilja säga. Om det bara är de som redan är intresserade av en bok som kollar upp trailern så gör de nog varken till eller från. Mer tv-reklam för böcker med andra ord :)

   Radera
 6. Ja den vill jag läsa och mer sugen blir jag, lättlurad som jag är.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så lättlurad, de har fångat stämningen i boken bra :)

   Radera
 7. Jag har inte riktigt förstått meningen med dem men de kan säker dra till sig en och annan läsare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man inte hade behövt leta upp trailerna själv utan de visats som tv-reklam eller liknande så tror jag nog de kan locka även sådana som kanske inte läser så mycket annars, de där som inte lyfter upp böcker och läser på baksidan...

   Radera
 8. Den trailern var snyggt, lockar mig att vilja läsa den mer och mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget att tveka på, trailern passar riktigt bra till boken och boken är riktigt bra i sig självt :)

   Radera
 9. Jag såg min första trailer i går, så jag tror inte jag blivit så påverkad - än. För jag är lockad att köpa, men jag tror att det hade jag velat göra även utan trailern

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att vi är fel målgrupp, vi läser ändå, men visst måste det vara lite fel strategi om man inte märker att trailers finns, är det bara de som letar efter dem som ser dem så fångar de ju bara läsare som redan är intresserade. Trailers kan nog locka nya läsare om de fått se dem (och visst hade det varit skönt att ibland få se reklam för böcker på tv.n?)

   Radera
 10. I stort sett alla trailers jag har sett hittills har "förstört" de bilder jag vill skapa mig när jag läser boken. Jag är helt fel målgrupp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad synd! Jag glömmer ganska fort vad jag sett på reklam, men kan tänka mig att det måste bli ett problem för dig.

   Radera
 11. även om jag inte tittar så mycket tror jag verkligen att en boktrailer kan locka många nya läsare. Än har jag inte sett en boktrailer som avslöjar för mycket vilket jag tycker filmtrailers gör mest hela tiden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med :) Särskilt om filmtrailrar, förstår inte vad de håller på med när de avslöjar hela handlingen :(

   Radera
 12. Det sköna med att läsa tycker jag är att man får spela upp sin egen film i huvudet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det, men jag gör nog det även om jag sett en trailer på boken :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)