torsdag 21 november 2013

What Happened to Goodbye: Vem skulle du vara om du fick välja?

What Happened to Goodbye
Bild lånad från adlibris
What Happened to Goodbye av Sarah Dessen handlar om en ung tjej, McLean, som efter sina föräldrars skilsmässa valt pappans sida. När han bryter upp från hemstaden för ett kringresande konsultjobb följer hon med. När hon sedan börjar från början i nya skolor i de nya städer de kommer till väljer hon ett nytt namn och vilken typ av tjej hon ska vara den här gången (dramatjej, cheerleader...). Det låter som att det skulle kunna vara ett roligt sätt att leva, men vad som egentligen skildras är en vilsen tjej som febrilt försöker undvika att känna för mycket och att knyta an.

Man får undan för undan veta mer om bakgrunden och jag gillar att inte allting presenteras i början. Barn-föräldrarelationerna är riktigt bra skrivna. Både den mellan McLean och pappan, där hon har blivit den omhändertagande, även om han kanske inte inser det, samt den mellan McLean och mamman som är så otroligt sårig. Kompisrelationerna, och speciellt kärleksintresset, känns lite mer endimensionellt däremot. Men jag gillar boken, både det direkta skrivsättet och handlingen. I slutet grät jag (på bussen jobbigt nog), men det beror mer på att jag är lättrörd än att den är så himla sorglig :)

2 kommentarer:

  1. Har två Sarah Dessen böcker som ligger, av någon anledning har andra böcker fått komma före... Bra att bli lite påmind så här :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Överraskande lätt att glömma av saker som står still på en hylla framför en :)

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)