tisdag 25 juni 2013

Tematrio: Till mig? Vad snällt!

Lyrans tematrio handlar den här veckan om de bästa böckerna man har fått, eller gett, i present. Jag tycker det är svårt att komma ihåg alla, speciellt nu när de flesta böcker jag äger ligger uppe på vinden i ett hus där jag inte bor för tillfället. En liten lista kommer här i alla fall, men den kanske inte är helt sann...
 1. Vem-böckerna (t.ex. Vems mormor) av Stina Wirsén har jag gett mina nevöer, och de har jag inget emot (ser snarare fram emot) att läsa flera gånger. Älskar bilderna och känslorna är beskrivna så på pricken.
 2. Bonniers stora bok om katter fick jag av en sambo, uppskattar tanken bakom.
 3. Senaste boken fick jag som sommarlovspresent, En man som heter Ove, den var riktigt bra. Grät och skrattade om varannat.
Tycker lite synd om dem som ger mig böcker, de vet att jag tycker om att läsa, men har sällan samma smak och vill inte köpa något jag redan läst. Min stackars mamma som vet att jag ville läsa på engelska när jag pluggade lyckades köpa Fifty Shades of Grey (tredje delen av någon outgrundlig anledning) och möttes av ett, ganska föraktfullt, 'Den här tänker ju inte jag läsa!' och sen fick jag förklara varför... Men det är roligt att få böcker, man börjar läsa sådant man inte hade valt själv, även om jag bytte Fifty Shades mot Heroes.

16 kommentarer:

 1. Det är säkert rätt svårt att ge böcker åt oss storkonsumenter.

  Alla tycks gilla boken om Ove. Jag hade inte tänkt läsa den men får väl nog bekanta mig med boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag, det är en härlig bok. Kanske inte att läsa på bussen om man inte vill att folk stirarr på en...

   Radera
 2. Jo, det är inte helt lätt att köpa böcker till oss storkonsumenter, som Sara säger. Till mig brukar folk köpa deckare, fast detta är en genre jag har väldigt svårt för och sällan tycker om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och ändå finns det så mycket man inte har läst (typ det mesta). Tror att problemet för en del av dem som inte läser lika mycket är att de tar för givet att jag har läst just samma som dem så de köper ofta böcker de inte har hört talas om och hoppas att jag inte heller har gjort det.

   Radera
 3. Vem-böckerna är verkligen uppskattade av både barn och vuxna. Jag gillar dem skarpt och förra sommaren, när jag gav bort ett gäng, fanns gratisversioner att ladd ned till paddan också. Toppen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så underbara! Har gett bort filmen också, men undrar om de inte egentligen funkar bätre som böcker när man kan peka och diskutera under tiden.

   Radera
 4. Som storkonsument är jag svår att köpa till - folk brukar ge mig presentkort i stället. 50 shades of Grey skulle jag inte läsa ens om jag fick betalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har läst så hysteriskt roliga och extremt nedgörande recensioner på den boken så samma gäller för mig (amazons 1-stjärniga är ett tips), men vissa faller ju för den ändå, så den har kanske ngn aspekt som är bra?

   Radera
 5. Skratt:). När jag önskar mig böcker så skriver jag ner vilka böcker jag vill ha;). Men nu har man tröttnat på att köpa böcker till mig:(.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skriva ner var ju ett bra tips, jag brukar bara berätta, sen suckar de och köper ngt annat.

   Radera
 6. Sambon brukar få en lista på vilka böcker jag önskar mig, de andra köper presentkort :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Presentkort är ju så perfekt det kan bli.

   Radera
 7. En man som heter Ove är inlånad för att avlyssnas på bilsemestern. Det har varit så många bloggare som rekommenderat den så jag blev nyfiken :-)

  SvaraRadera
 8. Det är ingen som ger mig böcker nu för tiden, jag fick gå 30 år bakåt i tiden för att hitta presenter jag fått... Oftast har jag redan läst det jag får, så därför har min omgivning gett upp på att presentera mig med böcker... Men kattböcker är alltid en bra grej, och "En man som heter Ove" tänker jag presentera mig själv med ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillat att få presenter av mig själv, inte mycket till överraskning, men väldigt bra uttänkt :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)