måndag 6 mars 2017

On the Other Side: Carrie Hope Fletcher

 (inbunden)
Bild lånad från bokus,
finns också adlibris
On the Other Side inleds med att en ung Evie går nedför korridoren mot sin lägenhet. Det är bara några små problem - egentligen är hon gammal, hon flyttade från lägenheten för länge sen och dörren är dessutom låst. Det visar sig att är hon död och har hamnat i efterlivets väntrum. För att kunna öppna dörren behöver hennes hjärta lättas, vilket i Evies fall betyder att tre hemligheter behöver avslöjas för hennes efterlevande. Det hela leder till att man får lära känna Evie och höra om hennes enda år i frihet innan mamman tvingade henne att gifta sig med en lämplig man.

Tankar: En annorlunda bok. Lite magisk på klassiskt sagomaner och känslosam (grät lite grann). Jag tyckte om karaktärerna i, både Evie, Vincent och stackars James, men även de mindre karaktärerna vid sidan av. Gillade också hur man får reda på så mycket om dem bara genom att serveras små glimtar från spridda perioder.

Tycker om boken, den var mysig utan att vara menlös och språket var vackert och läsvänligt. Enda problemet jag har med den är att jag inte förstår när den är tänkt att utspelas. Idén med arrangerade äktenskap och vuxna barn som lyder sina föräldrar känns ganska långt bort från serietecknandet och tunnelbanor (båda fenomenen har väl i och för sig funnits länge).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)