fredag 27 januari 2017

The Last Star: Rick Yancey

 (inbunden)
Bild lånad från bokus,
finns även adlibris
The Last Star är den sista boken i trilogin som startade med The Fifth Wave. Ringer tror att hon klurat ut både hemligheten bakom utomjordingarnas ankomst och anledningen till att de inte utrotar människorna rakt av. I ett försök att göra skillnad förråder hon den människovänlige alienen Evan till överste Vosch och Evans flickvän Cassie bestämmer sig för att rädda tillbaka honom. Samtidigt förbereder sig utomjordingarna för att utplåna alla kvarvarande städer.

Tankar: En helt okej avslutning på en serie som började strålande och som stundtals fick mig ganska förvirrad, men här klarnade motiven bakom de till synes ologiska besluten äntligen. Jag förstår nu tanken med avhumaniseringen, men är inte övertygad om att effekten hade blivit så långvarig som de räknat med.

Intressanta karaktärer i form av Ringer, Ben och jag gillade särskilt skildringen av Cassies femårige traumatiskt skadade lillebror Sam, jag har inga problem med att köpa hans utveckling, liknar den man läser om barnsoldater. Större problem har jag med Cassies och Evans kärlekshistoria som tar alltför mycket av deras fokus, jag har svårt att köpa att det blir så medan världen rasar runt omkring dem.

6 kommentarer:

 1. Den här skall jag helt klart läsa när den kommer på svenska till våren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att äntligen få lite svar :)

   Radera
 2. Ja, det var ungefär så jag tyckte om trilogin jag med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade hoppats på lite mer, tyckte första boken började så väldigt bra...

   Radera
 3. Jag läste The 5th Wave när den först kom, och älskade den. Har alla böckerna i serien hemma, men av någon anledning så kommer jag mig aldrig för att avsluta den. Förhoppningsvis blir det av i år, men samtdigt har jag tappat lite av suget nu. :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror ett av problemen för mig har varit att det gått så långt mellan böckerna, efter varje uppehåll har det tagit ganska lång tid innan jag har ordning på mina karaktärer igen...

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)