fredag 7 februari 2014

Nick and Norah's Infinite Playlist: bok om (och för?) musiknördar

Nick and Norah's Infinite Playlist
Bild lånad från adlibris
Nick and Norah's Infinite Playlist av Rachel Cohen och David Levithan är den andra boken av det här författarparet som jag läser (den första var Dash and Lily's Book of Dares) och även om den första var mysig så tycker jag att den här är bättre. Kanske just för att den inte är riktigt lika mysig (Lily är inte med i den här). Den handlar om Nick och Norah som båda håller på att återhämta sig efter ett par mindre lyckade förhållanden. Båda två är musiknördar med dragning åt okända punkband, de är verbala och godhjärtade om än lite känslomässigt brända. Så träffas de på en spelning och när Nick ser sitt ex ber han desperat Norah att låtsas vara hans flickvän för några minuter.

Omdöme: Det här är en lättläst, trevlig bok, men förutsägbar. Gillar huvudpersonerna, de är trevliga om än lite för bra för att vara sanna. Boken hade säkert gjort ett större intryck på mig om jag hade varit mer intresserad av musik och kanske deltagit i en moshpit eller två själv :)

2 kommentarer:

  1. Ohh, okända punkband, det låter som något för mig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh, en punktjej, härligt :) Inte säker på att de i boken existerar på riktigt, men kan ju trigga härliga minnen ändå...

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)