onsdag 22 juni 2016

Storm Front: Jim Butcher

Storm Front: Bk. 1 (häftad)
Bild lånad från bokus,
finns också adlibris
Storm Front handlar om Harry Dresden, en trollkarl som annonserar efter kunder och emellanåt hjälper polisen med "mystiska" fall. Han kopplas in i ett dubbelmord där hjärtat slitits ur kroppen på ett par och får använda alla sina magiska resurser för att försöka klura ut hur det hela gått till. Inte blir det lättare när den lokala maffian försöker muta honom att släppa fallet.

Tankar: Jag hade svårt att tycka om huvudpersonen. Hade velat ha mer bakgrundsinformation och färre utförliga beskrivningar på utseendet av varenda kvinnlig person han träffade. Trots att Harry var ganska trist, så var han ändå den enda person som hade någon typ av personlighet även om den var gnällig. Han vill egentligen (och får inte av de högre trollkarlsmakterna) inte ta fallet och beklagar sig över att det kan innebära hans död, men han fortsätter ändå trots att man kan tycka att han har anledning att tacka nej. Fallet var ganska förutsägbart och slutet väldigt bombastiskt.

Storm Front är den första boken i The Dresden Files och handlar om en trollkarl/detektiv och på beskrivningen (och en novell i serien som jag läst) trodde jag att det skulle passa mig som hand i handske. Det blev istället en svag trea, men enligt alla omdömen på goodreads ska serien växa med tiden. Så jag läste omdömen om del 2, och 3 och 4 för att kanske kunna hoppa fram till när de börjar bli bra, men det verkar som att det jag hade svårt för här bara blir mer framträdande i senare böcker så jag lägger ner serien här.

2 kommentarer:

  1. Synd. Så tråkigt när man blir fångad av ett upplägg och tror att man ska gilla en bok och sen faller den platt :/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite trist är det, men kan leva med det :) Finns tack och lov gott om böcker som överraskar positivt också.

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)