måndag 13 juni 2016

Foxglove Summer: Ben Aaronovitch

Foxglove Summer (häftad)
Bild lånad från bokus,
finns också adlibris
Foxglove Summer är den femte urban fantasy-deckaren om poliskonstapeln och trollkarlslärlingen Peter Grant. Här tvingas han ut på landet, ett helt nytt territorium för stadskillen, när två unga flickor försvinner spårlöst.

Tankar: Gillart! Det är en fokuserad historia den här gången, Aaronovitch mångtrådade berättarstil från föregående böcker är nästan som bortblåst och jag tycker det är bra. Aaronovitch torra humor finns kvar och jag njuter när jag läser, inte fullt lika njutbart är hur ingående polisjargongen gås igenom, men till slut blir även den nästan komisk...

Själva historien introducerar lite fler mytiska väsen och inte av den trevligaste sorten. Upplösningen var ganska oväntad och jag hoppas att löftet han gav inte kommer tillbaka och spökar - folket man fick se var intressant, men jag föredrar när saker rör sig mer i den mänskliga vardagen (vet att det här blev luddigt, men försöker att inte spoila...).

Förutom Peter så är flodgudinnan Beverly en av de större karaktärerna och jag gillar dem bägge två. Eftersom många i den vanliga skaran är kvar i London blir det dessutom mer tid åt dem och jag gillar hur jag lär känna dem allt mer. Lesleys historia finns med på ett väldigt litet hörn, ganska oväntat med tanke på hur den förra boken slutade...

4 kommentarer:

 1. Måste verkligen ge mig in i denna serie snart. Skjuter alltid upp serier eftersom jag tycker det är lite jobbigt när det är mer än en bok.... :P men det finns ju många serier som jag verkligen älskat när jag väl börjat på och jag tror verkligen jag kommer gilla denna. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har åtminstone inte kommit så långt, den här är den senaste och kom ut för någon månad sen så nu lär det dröja till nästa...

   Jag får också ett motstånd till serier ibland (som till Outlander som "alla" älskar men där det finns ett otal tegelstenar utgivna), andra gånger vill jag helst inte börja läsa förrän serien är klar så att jag slipper vänta flera år på upplösningen. Dessa problem... :)

   Radera
 2. Har läst de två första böckerna i serien men sen kom jag liksom av mig. Tyckte ettan var bättre än tvåan i alla fall och det gjorde nog att jag inte gav mig i kast med trean trots att den väntar i hyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad synd, för mig var det tvärtom. Jag var lite tveksam efter första, men när jag väl läste fortsättningen blev vi vänner.

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)