måndag 6 juni 2016

Broken Homes: Ben Aaronovitch

Broken Homes (pocket)
Bild lånad från bokus,
finns också adlibris
I London är poliskonstapeln Peter Grant, hans överordnade Nightingale och svårt skadade Lesley sedan ett par böcker på jakt efter "den ansiktslöse mannen" - en trollkarl som bland annat experimenterar med chimairor med hemska resultat. Under letandet efter honom fångas deras uppmärksamhet av ett mystiskt självmord, oförklarat blod i baksätet på en bil, en man kokt inifrån och en stulen bok.

Tankar: Broken Homes är den fjärde delen om poliskonstapeln/trollkarlslärlingen Peter Grant. Det är mycket som händer och vissa trådar som startar i början av boken hinner jag nästan glömma av innan allt knyts ihop på slutet. Det gör inget, men det blir lite av "jaja, det här var ju också med" några gånger.

Jag tycker den här serien blir allt bättre, gillar den torra humorn och de intressanta personerna som växer genom böckerna. I den här boken har arkitektur också en av huvudrollerna, och det är bitvis intressant, men blir ibland lite för mycket i detalj. Totalt oväntat slut som bäddar för en lovande fortsättning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)