tisdag 7 juni 2016

End of Days: Susan Ee

End of Days (häftad)
Bild lånad från bokus,
finns också på adlibris
End of Days är den tredje och sista delen om tonåriga Penryn som gör sitt bästa för att ta hand om sin lilla familj under apokalypsen som blivit resultatet av änglars besök på jorden. Hon och ängeln Raffe har en del saker att fixa i boken, som att vinna valet om vem som ska styra änglarna, besöka demonriket Hellion för att hämta upp Raffes trogna soldater samt hitta en läkare som både kan hjälpa hennes lillasyster som använts för ett medicinskt experiment och sy fast Raffes riktiga vingar.

Tankar med spoilers en masse: Tyvärr har Penryn genomgått en personlighetsförändring från första boken där hon var härligt kickass och fokuserad på att beskydda sin familj. Nu spelar det dessvärre ingen större roll var hon och Raffe är eller vad de gör för ingenting verkar vara lika viktigt som att stjäla en kyss eller beundra varandras kroppar.

Änglarna beskrivs som fysiskt perfekta, men väldigt dryga. Att diskutera och tänka logiskt verkar dock ligga långt ifrån deras värld - Raffe vill de inte längre kännas vid p.g.a. hans nya vingar, tvistemål löses med strider på liv och död och jaktutmaningar, arrangerade tecken på den bibliska apokalypsen ifrågasätts inte överhuvud taget. Jag saknar också bakgrund till änglarnas samhälle och anledningen till att de alls är på jorden och dessutom i sådan mängd.

Slutstriden som börjar som en talangshow känns väl sökt och lätt "amerikansk b-film bombastiskt" där publiken tack vare strålande uppträdande påminns om att mänskligheten är värd att kämpa för. Gillar dock bikaraktärerna - lillasyster Paige, mentalt störda mamman, Tweedledee och Tweedledum med flera.

Tl; dr: Saknar min hjältinna från första boken, i hennes plats har det kommit en kärlekskrank tonåring som ofta lämnar sin svältande lillasyster i sticket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)