fredag 6 februari 2015

Don't Let Go: Michelle Gagnon

Don't Let Go
Bild lånad från adlibris
Don't Let Go av Michelle Gagnon är den tredje och avslutande delen i Project Persefone där hemlösa ungdomar kidnappas och försvinner i en strömvirvel av medicinska experiment. Huvudpersonerna Noa och Peter har lyckats komma över en stor del av företagets dokumentation, men jagas oförtröttligt och har ingen chans att slå sig ner för att knäcka lösenordet. Noas hälsotillstånd blir också allt sämre som en följd av operationen som gjordes på henne i första boken. I ett sjukhus i en annan del av landet finns Peters ex Amanada, som tacklar av allt mer i sjukdomen som experimenten försöker hitta ett bot på.

Omdöme:  Jag tycker att boken som helhet är lite sämre än de första delarna, lite långsammare och det blir lite väl mycket datorförklaringar. Retade mig speciellt på när de träffade en annan hacker och Peter tänker att det är skönt att kunna prata utan att förklara vad t.ex. VAN betyder och sedan förklaras det för läsarna likt förbannat... Känner att jag inte behöver veta hur allt fungerar för att kunna njuta av berättelsen. Tycker trots det att det är en bra bok när den väl tar fart och speciellt upplösningen med sina avslöjanden är riktigt bra.

2 kommentarer:

  1. Har läst första boken och gillade den skarpt. Hoppas på att de två andra delarna ska översättas, jag läser helst skönlitteratur på svenska.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller tummarna för dig, för det är en bra serie! Men måste säga att livet (eller en mycket begränsad del av det i alla fall) underlättades när jag började läsa på engelska, då slipper man undra och vänta...

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)