lördag 10 mars 2018

Sorcerer to the Crown: Zen Cho

Sorcerer to the Crown (e-bok)
Bild lånad från bokus,
finns också adlibris.
Sorcerer to the Crown av Zen Cho handlar om Zacharias Wythe som nyligen tagit över rollen som Sorcerer Royal (överhuvud för trollkarlarna i England) efter sin fosterfar. Trollkarlsvärlden har problem för av okänd anledning så har magin i etern slutat strömma från Fairyland och nu fruktar man att den kunskapen ska spridas och användas som argument för att skära ner deras privilegier. Och då är ju den stora frågan om Zacharias verkligen är den man vill ska stå vid rodret - inte nog med att hans fosterfar dog väldigt plötsligt under mycket misstänksamma omständigheter, men Zacharias är också en före detta slav och färgad. Hjälp!

Så det intrigeras i rådet, men det finns också någon som inte vill vänta och som anordnar mordförsök på honom. Kanske inte är riktigt rätt läge att försöka reformera trollkarlsvärlden till att bli mer jämlik, men Zacharias har bestämt sig.

Det här känns som en bok som borde passa mig som hand i handske - det är övernaturligt och humoristiskt och det finns en underliggande problematik som växer fram, men jag fastnar aldrig riktigt. Jag tror att det främst beror på språket. Boken utspelar sig i London under napoleonkriget och Cho låter 1800-talet ta plats i form av ett ganska omständligt språk och ett lite distanserat skrivsätt. Det är synd för när man får komma Zacharias in på livet så är han väldigt lätt att sympatisera med, men för mig händer det för sällan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)