onsdag 7 mars 2018

Just Listen: Sarah Dessen

Just Listen (e-bok)
Bild lånad från bokus,
finns också på adlibris.
Just Listen av Sarah Dessen handlar om Annabel som efter sommarlovet kommer tillbaka till skolan bara för att upptäcka att ingen längre pratar med henne och utan vänner tillbringar hon rasterna ensam på en mur. Annabel säger inget om det hemma. Hon pratar heller inte om vad som hände henne innan sommaren eller berättar att hon vill sluta med extrajobbet.

Annabel kommer från en familj som utifrån verkar lycklig, men mamman är "ömtålig", ena systern är sjuk och pappan smiter från varje samtal som skulle kunna bli känsligt. Vem skulle kunna klandra Annabel för att inte försöka bidra till bördorna? Det visar sig att en annan av skolans utstötta på sin anger managementträning lärt sig att man alltid gör bäst i att säga vad man känner och tycker för annars är risken att man exploderar. När han och Annabel lite trevande blir vänner börjar hon försöka att säga vad hon faktiskt tycker, men det är inte alltid vare sig smärtfritt eller enkelt.

Jag gillade den här boken. Den är förutsägbar och lite lätt preachy, men ibland gör det inget att man vet hur det hela kommer att sluta, det kan vara intressant att se hur man tar sig till slutet och det här var en sådan bok. Gillar framför allt hur lagren av familjen skalades av och hur man varv efter varv fick se problematiken lite djupare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)