onsdag 4 februari 2015

Vårenkät

Blev taggad av Helen på Midnatts tankar att göra en vårenkät :) Kul, men jag märker när jag läser frågorna att jag inte följer bokutgivningen med någon större uppmärksamhet. För mig fungerar det mer så att rätt som det är så finns det en bok jag är sugen på. Ett mirakel! :) Det är väl bara när det är en del i en påbörjad serie som jag faktiskt väntar och längtar. 

1. Vilket vårtecken längtar du mest efter?
Längtar efter dem alla: vårblommorna, takdropp från smältande is, fågelsång, ljusare dagar och borstbilarna som tar bort grus och sand :) 

2. Ett annat säkert vårtecken är när bokrean startar i slutet av februari. Har du någon särskild bok som du hoppas ska finnas till fyndpris på årets rea?
Kom iväg några veckor efter starten förra året och då hade Jan Stenmarks seriebok försvunnit sedan länge, men håller tummarna för att den kommer i repris.

3. Våren bjuder också på många nya böcker. Är det någon/några som du längtar extra mycket efter?
Det finns några påbörjade serier där jag längtar efter uppföljaren, som Mantels Wolf Hall-trea, Rothfuss Name of the Wind-trea och Armstrongs Omens-trea, men om de kommer i vår eller senare har jag ingen koll på.

4. Finns det någon författare du önskar (men inte vet om det är aktuellt) ska komma med en ny bok/ uppföljare i vår eller senare under året?
George R.R. Martins Winds of Winter! Blir ju darrig bara jag tänker på det...

5. Många tycker det är roligt att uppdatera garderoben när våren kommer med t ex en ny jacka eller nya skor. Är du på jakt efter något särskilt vårplagg?
Vårskor behöver jag, är inte säkert att det blir några dock - avskyr att skohandla.

6. Finns det någon särskild debutant du ser fram extra mycket emot att läsa i vår, eller alternativt någon författare som för första gången översatts till svenska?
Det här tillhör området jag inte har koll på... 

7. Det kommer också många nya pocketböcker i vår. Är det några särskilda titlar du har väntat på ska komma i pocket?
Nej, lånar de flesta böcker jag läser och kompletterar med e-böcker.


8. Sist men inte minst, det är ju inte vår än och även vintern har ju sina positiva sidor. Berätta vad du tycker är bäst med vintern!
Soliga vinterdagar när luften är sådär härligt frisk :) 

4 kommentarer:

 1. Roligt att du ville svara! Rothfuss och Mantels böcker ser jag också framemot. Våren får gärna komma snart, längtar också efter solen och fågelsången!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och att kunna sitta ute under en pläd och läsa :)

   Radera
 2. Vid sådana där soliga vinterdagar med kall, frisk luft är det så himla härliga att ta promenader :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så. Har sportlov nästa vecka och håller tummarna för att det blir gött promenadväder :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)