lördag 28 februari 2015

The Rose Ransom: Spencer Baum

The Rose Ransom
Bild lånad från adlibris
The Rose Ransom av Spencer Baum är den tredje i serien Girl's Wearing Black. Flickorna som nämns i serienamnet är de som kommer svartklädda till balen i sista året på high school och därmed meddelar sin medverkan i tävlingen om att bli odödlig. Vinnaren blir vampyr, den som kommer sist blir den nya vampyrens första måltid. Nicky och Jill är medlemmar i motståndsrörelsen The Network som planerar att utnyttja tävlingen för att komma åt att oskadliggöra en av de mest inflytelserika vampyrerna.

*Spoilers från tidigare böcker kan förekomma* 
I tredje delen så har hela projektet gått käpprätt åt hel-e. Agenter är döda, motståndarna vet precis var Nicky befinner sig och har sett till att ingen kan komma i kontakt med henne. Jill tänker fly, hon ska bara... men bara drar ut på tiden och sedan hittar hon en ny bundsförvant som lockar henne till nya livsfarliga uppdrag.

Omdöme: Snabb läsning och för det mesta spännande. Det är intressant att läsa både från Nickys och Jills perspektiv, vilket inte alltid är självklart. Vissa kapitel får vi även se ur vampyrers p.o.v. och jag gillar det :) Vampyrerna i det här världsbygget är extremt inflytelserika, så till den grad att alla vet att de har slavar som arbetar och blir mat åt dem, men eftersom de är farmuppfödda så är det få som bryr sig, det är ju ingen de känner. Reagerar ibland på hur mycket inflytande vampyrerna har, det blir lite väl lätt när de tar ögonkontakt med någon och sedan kan styra dem i princip hur de vill, oavsett tid och avstånd.

Det som drar ner tempot periodvis är när datorer hackas och det ska förklaras vad som görs. Har läst hela boken och har ändå ingen aning om hur det fungerar, och det gör mig ingenting! Jag läser inte de här böckerna för att lära mig hur man bryter sig in i hårddiskar och knäcker koder. Kan även tycka att tråden med Annika och Shannon är ganska ointressant. Personerna i sig är ju inga man fått lära känna och då blir läsningen om dem ganska överflödig. Tråden om Jills mamma är å andra sidan riktigt bra. Visar sig att hon kommer från en av slavfarmarna :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)