torsdag 12 februari 2015

Broken: Kelley Armstrong

Broken
Bild lånad från adlibris
Broken är sjätte delen i Kelley Armstrongs serie Women of the Otherworld och Elena är (äntligen) tillbaka som huvudperson omkring fem år efter händelserna i Stolen. Hon är gravid och ganska ängslig, vilket inte förvånar med tanke på att det inte finns några källor om kvinnliga varulvar som fött barn innan och att blodiga mardrömmar återkommer. Frågorna är många: kan hon ta vargform utan att det skadar fostret, är det normalt att magen växer så fort, varför känner hon inte fostret sparka? Elena är inte den enda som är orolig, både hennes partner och hennes flockledare försöker skydda henne från allt som kan tänkas vara det minsta farligt eller ansträngande (som att bära ut trädgårdsmöbler) och en bit in i graviditeten är hon nära att bli skogstokig av den påtvingade omsorgen.

*Ett stycke spoilers framöver*
Då kommer ett erbjudande som verkar lite spännande, men på ett fullkomligt säkert sätt - att stjäla ett brev som skrevs av Jack the Ripper. Stölden går bra, men sen kommer problemen. En portal har öppnats i samband med stölden och ett par mordiska zombies från ett viktorianskt England kommer igenom, tillsammans med några vanliga sjukdomar från samma period. Istället för att lämna staden till sitt öde stannar Elena och flocken kvar för att försöka reda upp vad de ställt till med, men det är lättare sagt än gjort.

Omdöme: Slukade boken på två dar, gillar (som alltid) Armstrongs kombination av relationer, humor, spänning och erotik. Hennes världsbygge i Otherworld-serien är strålande, det finns många olika typer av övernaturliga varelser och hur de fungerar och samverkar (eller inte) är så himla snyggt gjort.

Gillar hur graviditeten påverkar hur de agerar, allt mer ju längre in i graviditeten hon kommer. Att uppdragen inte alltid lyckas är skönt, det gör läsningen desto mer spännande :) De nya karaktärerna i boken är intressanta, gillar Zoe och Tee som båda blir egna personligheter. Favoritavsnittet i boken måste vara när de har ett litet girl-power ögonblick med spoilerden kvinnliga zombien. Strålande! Enda minuset som jag kan se så här en timme efter avslutad läsning är de lite väl grafiska hångelscenerna. Jag fattar, de har djurisk (he he...) sexdrift, men jag behöver inte veta detaljerna.

Hittade ett par scener på Armstrongs hemsida som ströks i den färdiga boken. De gör inte så mycket för berättelsen, men åtminstone den första är ganska rolig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)