fredag 12 maj 2017

Du är en gräslig man, herr Grums! Andy Stanton

Du är en gräslig man, herr Grums! (inbunden)
Bild lånad från bokus,
finns också på adlibris
Du är en gräslig man, Herr Grums! är den första av böckerna om Polly och herr Grums. I den presenteras man för några av personerna som bor i Stora Pimplarby. Där finns den barn- och nöjeshatande herr Grums, den kloke Fredag Klureman som titt som tätt utropar att SANNINGEN ÄR EN CITRONMARÄNG!, och vår hjältinna - flickan Polly som vi som är vänner till henne får kalla henne. I boken härjar den stora hunden Jack runt i herr Grums välskötta trädgård och eftersom iordningsställandet får honom att missa sitt favoritprogram bestämmer han sig för att förgifta hunden.

Tankar: Det här är en ganska härlig bok som leker med både språk och innehåll med en härlig absurditet. Det finns ett kapitel som är en enda mening lång, det finns dansande mullvadar, en argsint älva beväpnad med en stekpanna och oanade vändningar bakom nästan varje sida.

Det är andra gången jag har haft en herr Grums-bok som högläsningsbok, den här gången blev det för en år ett och det var inte alltid klockrent. Vissa barn hade hur roligt som helst, medan andra inte helt hängde med i alla vändningar och ordlekar. Kan tänka mig att den nog kan fungera för åldersgruppen, men helst i ett mindre sammanhang. Kan dock mycket väl tänka mig att läsa den för en ny klass, men då ett eller ett par år senare.

2 kommentarer:

  1. Älskar absurda historier! Ska kolla in den :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då kan den säkert passa, är ganska svag för dem trots att jag inte är jätteförtjust i absurditeter i övrigt :)

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)