lördag 11 februari 2017

Here's Looking at You: Mhairi McFarlane

 (häftad)
Bild lånad från bokus,
finns också på adlibris
och översatt till svenska
Here's Looking at You är en bok om livet i London för de som är 30+, om yta och om vad som betyder något och om att ta tag i gamla monster. Den handlar om Anna som var gruvligt mobbad under hela sin skoltid, något som satt spår i hennes självbild. När boken börjar är hon några år över 30, har fått sitt drömjobb (historieprofessor) och går på ena internetdejten efter den andra, men de leder ingenvart. Så dimper en inbjudan till en klassåterträff ner...

Tankar: Mycket trevlig läsning, skriven med en stor dos humor! I grunden är det mycket av en askungesaga och det är förutsägbart, men jag tycker inte att det gör något när det skrivs så bra som här. Det finns också många kopplingar till Stolthet och fördom, något som inte gör boken sämre. Fnissade en hel del under läsningen och vid ett par tillfällen rann tårar dessutom, inte dumt.

Två små smakprov:
     A sagging banner above the bar announced a school reunion: 16 YEARS SINCE WE WERE 16!!!!!! Oh dear, multiple exclamation marks. Like having someone with ADD shaking maracas in your face.

och
     No wonder so few people went to the theatre. He had half a mind to call the Arts Council and complain. 
     The worst of it was that by arranging the tickets , he somehow felt entirely responsible for the content. As if he shouted hey guys get a load of this!

2 kommentarer:

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)