fredag 3 februari 2017

Bästa: nordiska tv-serien!


Dags att utse veckans bästa, den här gången är det bästa nordiska tv-serien som ska utnämnas och för en gångs skull tror jag att det är lätt. Det är tre titlar som omedelbart poppar upp i huvudet och trots att jag tänker lite till så kommer jag inte på något som kan kliva förbi. Men så var det ju problemet med att bara utse en... Så jag tänker att jag fuskar lite.

Bästa deckarserien: danska Mordkommissionen höll mig fast, gillade gruppen med poliser som löste brott över hela Danmark.

Bästa dramat: danska Borgen, om en politikers väg till toppen och kampen för att hålla sig kvar där, och partiarbetare, familj och journalister i närheten. Mycket välspelad och intressant.


Bästa thrillern/skräck(?): danska Riket, skräckinjagande bra, men för otäck för att jag någonsin skulle vilja se om den.

15 kommentarer:

 1. Svar
  1. började på Riket men ville inte se

   Radera
  2. Kan vara en himla bra sysselsättning.
   "Såg" väl hälften av Riket med en kudde framför ansiktet :)

   Radera
 2. Jag har inte sett vare sig Mordkommissionen eller Riket, men däremot de flesta avsnitten av Borgen. Otroliga skådespelarinsatser i den serien, måste jag säga. Kändes fullt trovärdiga. Skickligt ihopsatt manus också, eftersom man gärna ville veta vad som skulle hända i nästa avsnitt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker ofta de lyckas med både skådisar och manus i Danmark. Eller så är det så enkelt att bara det bästa importeras hit :)

   Radera
 3. Jag har faktiskt inte sett någon av dem, märkligt nog.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker nog du har missat en del...

   Radera
 4. Mordkommissionen hade jag med också :-) Borgen är en klar favorit trots att jag normalt är ointresserad av den typen av serier. Fantastiskt bra!

  SvaraRadera
 5. Ja! Riket, den var ju bra! Man såg den med en rysning och tog "det goda med det onda"... :D Vill se igen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag hade en kudde framför ansiktet minst halva tiden, men jag tyckte om den :)

   Radera
 6. Har inte sett någon av dessa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du lite kvar att upptäcka :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)