måndag 4 februari 2013

Äta sova dö: Värd sina baggar

Arbetarklasshjältinna
Äta sova dö är en riktigt härlig film. Satt och funderade i början på om det var en dokumentär - då har man lyckats med både skådisar och manus! De flesta av skådespelarinsatserna var helgjutna, med några små styltiga undantag (en kollega här, en vd där...). Blev näst intill förälskad i huvudpersonen Rasa, spelad av en fantastisk Nermina Lukac. En härligt levande själ i en grå omgivning.

Äta sova dö är en film som tittar närmare på arbetslöshet i en liten sjabbig skånsk håla. Illa nog. Det som gör det etter värre är byråkratsverige i form av arbetsförmedling och läkare som med nedlåtande överseende säger vad man ska känna. Det skär i en när läkaren som vägrar sjukskriva pappan anklagar honom för att vara girig när han arbetar.

1 kommentar:

  1. Ja, visst var den bra. Man sögs liksom in i atmosfären i filmen och fick se ett annat samhälle och liv än det man själv lever. Det skadar verkligen inte! Jag gillar filmer som hr något utöver det vanliga och vill berätta något. Härligt att se att det fanns hopp!
    //Annika

    SvaraRadera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)