söndag 16 juli 2017

The Invisible Man: H.G. Wells

The Invisible Man (häftad)
Bild lånad från bokus,
finns ockadlibris
och översatt till svenska.
Gratis på Projekt Gutenberg
The Invisible Man är en klassiker som gavs ut redan 1897. Den handlar om Griffin, en albino som aldrig riktigt känt att han passar in. Han kommer på ett sätt att göra sig osynlig, men dessvärre kan han sen inte ändra sig tillbaka och att leva som osynlig var inte riktigt lika lätt som han föreställt sig. I jakten på ett motmedel söker han sig till ett hotell på landet och sedan börjar inbrott begås i trakten, men det är bara början på hans planer - nästa steg är att ta skapa en terrormakt.

Tankar: Gillade den här boken mer än jag trott, den är lätt humoristiskt skriven och lagom kort - historien får sin plats, men det finns inte tid att breda ut sig i ointressanta detaljer. Griffin är en knöl av magnifikt slag, en som inser sina fel och tycker att han har rätt till dem och att andra människor borde böja sig för hans storslagna intellekt.

2 kommentarer:

  1. Håller med dig. Bra bok :) Nu måste du se filmen från 30-talet! En av mina favoritfilmer någonsin. Så himla rolig! :) Samlar på figurer av Invisible man från den. Han är min favorit skurk :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska hålla ögonen öppna efter filmen då :) Men favorit kommer han nog aldrig bli, alldeles för självgod :)

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)