onsdag 26 juli 2017

Flashback: Nevada Barr

Flashback (Anna Pigeon Mysteries, Book 11) (e-bok)
Bild lånad från bokus,
finns också på adlibris
I Flashback har Anna Pigeon fått hoppa in som tillförordnad chef i Dry Tortuga National Park, en lättnad för henne för på hemmaplan har pojkvännen just friat och Anna har lite ångest över vad hon ska svara. Dry Tortuga är några små öar, en av dem med ett stort fort från det amerikanska inbördeskrigets dagar och för att Anna ska ha något att göra på fritiden skickar hennes syster gamla brev som deras gammel-gammelmoster Raffia skrev när hennes man var kommendant där. Breven utgör vartannat kapitel och handlar om Raffias liv och hur hennes lillasyster dras in i kretsen kring de som sitter fängslade för att ha konspirerat runt Lincolns död.

De andra kapitlen berättar om vad som händer runt fortet i nutid. Bland annat exploderar en båt under en trolig drogleverans. Undan för undan börjar Anna misstänka att någon av de anställda på fortet kan ligga bakom. Samtidigt ser hon allt oftare en vitklädd kvinna nattetid - kan det vara Raffia?

Tankar: Gillade den här. Det hände mycket, jag gillade beskrivningen av Dry Tortuga och av livet där - både förr och nu. Vad som låg bakom *spoilerAnnas spökträffar och tilltagande paranoja räknade jag ut ganska snabbt, medan både förövaren och den bakomliggande anledningen överraskade. Jag gillade att mina misstänkta ständigt ändrades :) Den historiska delen tog ett tag för mig att komma in i, men den växte. Gillade hur mycket av vardagsliv och värderingar som visades, men hade lite svårt för den yngre systern.

Relaterad bild
Fort Jefferson i Dry Tortugas National Park

2 kommentarer:

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)