måndag 20 februari 2017

The Radleys: Matt Haig

 (e-bok)
Bild lånad från bokus,
finns också adlibris
Familjen Radley lever ett alldeles normalt förortsliv, i en alldeles normal villa, med alldeles normala arbeten. De två tonåringarna i familjen är dock onormalt sjuka - soleksem, sömnsvårigheter, blodbrist och allmän trötthet är en del av deras vardag. När dottern bestämmer sig för att bli vegan i ett försök att få djur att tycka bättre om henne gör hennes kropp dock uppror och när en kille inte accepterar ett nej slutar det med att hon lämnar hans blodiga lik efter sig.

Det visar sig att föräldrarna glömt att berätta en liten detalj om sina liv för barnen, den om att de är avstående vampyrer. När farbror Will kallas in för att hjälpa till att reda ut röran blir allt värre, för Will är av typen som står och skrattar åt eldsvådor och han tar ingen hänsyn till annat än sina egna behov.

Tankar: Gillar den här! Det finns oväntade vändningar och lösningar och den är härligt brittisk i sin humor. Det är en bok som fokuserar lika mycket på föräldrarna som på ungdomarna och jag gillar särskilt att läsa om de vuxnas kamp för att behålla förståndet på ett jobb man för länge sen fått nog av. Vad gör man inte för sina barn?

10 kommentarer:

 1. Jag är inte så förtjust i varulvar och vampyrer som pussas med tonåringar men den här boken skulle jag faktiskt kunna uppskatta, tror jag. Låter som att fokus ligger mer på familjen och mindre på svärmerier. Bara humorn i omslaget "White picket fence" med blod som rinner... hehe :-) gör att jag blir nyfiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De enda som pussar tonåringar i den här boken är andra tonåringar så du kan känna dig lugn :) Tyckte om den!

   Radera
 2. Alltså, jag hade inte hört talas om Matt Haig förrän Människorna kom ut förra året, men nu verkar det ju som han har skrivit en massa intressant. Jag blir riktigt nyfiken på den här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade riktigt roligt under läsningen, men första halvan av Människorna är svår att slå...

   Radera
 3. Jag vill ju läsa mer av Matt Haig! Den här kan jag tänka mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En författare som ger mersmak helt klart. Jag kommer att läsa fler av honom :)

   Radera
 4. Åh, det här låter som något jag vill läsa!

  SvaraRadera
 5. Låter intressant. Jag har aldrig hört talas om Haig men när jag kollade upp honom såg jag att det fanns böcker översatta till svenska som verkar vara något för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Människorna av honom rekommenderas varmt.

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)