tisdag 21 februari 2017

The Christmas Surprise: Jenny Colgan

 (häftad)
Bild lånad från bokus,
finns också på adlibris
The Christmas Surprise är tredje delen om Rosie och Stephen upptäckte jag när jag började läsa, kände inte till dem tidigare, men vad gör man inte när det är juletider? Det hela underlättades av att Colgan inledde med en "det här behöver du veta innan du börjar läsa"-sammanfattning, något som jag önskar hade varit standard i bokserier även om jag inte riktigt vet hur mycket klokare jag egentligen blev, men tänk vilken hjälp ifall man hade läst de tidigare böckerna fast haft ett långt uppehåll.

Boken inleds med att Rosie upptäcker att hon är gravid, något som strax följs av missfall och realisationen att en ytterligare graviditet är ytterst osannolik. Bearbetningen består bland annat av en tripp till Afrika, till byn där Stephen tidigare arbetat.

Tankar: Lite småtrevlig, men också en mycket förutsägbar och lättförgänglig historia. Jag hade svårt att känna med karaktärerna, läsningen blev väldigt distanserad och jag undrar om en del av det beror på att jag började så långt in i serien? Boken skildrar en pittoresk engelsk liten by, komplett med några byoriginal, där alla känner alla och alla problem så småningom löser sig på bästa sätt, lite som en genomsnittlig romcom. Inte riktigt för mig, men har hört så mycket gott om Colgan att hon kanske får ett försök till ändå, men inte i den här serien.

4 kommentarer:

 1. Colgan och jag kommer inte överens. Läste henne i somras. Tyvärr, typ. Och jag tror inte jag kommer läsa något mer av henne heller.
  Ger dig min så kallade recension - om du blir nyfiken - och jag är inte alls så snäll som du ;)
  (https://skrivalasaleva.wordpress.com/2016/06/13/det-lilla-bageriet-pa-strandpromenaden-jenny-colgan/)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir mycket nyfiken :)
   Och jag som inte tyckte jag var snäll när jag skrev... var väl nästan inget som uttrycktes positivt, förutom småtrevlig kanske.

   Radera
 2. Låter inte som nått för mig. Men jag håller med dig om att alla bokserier borde starta varje bok med ett litet "detta har hänt"-avsnitt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, med tanke på vad vi tyckte om Fiskar ändrar riktning i kallt vatten så lär det här inte vara något för dig heller...

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)