fredag 17 februari 2017

Helgfrågan: bokrea

Det handlar om bokrean i veckans helgfråga. Mia undrar om vi har några bokreatips och var vi handlar någonstans. Jag köper ju inte så mycket böcker, men har förbeställt två böcker från bokus i år, om de är bra eller inte är ju svårt att säga innan jag läst dem, men de verkar lovande. Det är Jan Stenmarks Skratta åt räkor, jag brukar gilla hans ganska absurda alster, och i samma kategori såg jag Svarta sagor av Iztok Sitar som ska vara en serieroman om livet i Slovenien. Med mitt nu uttalade långtidsprojekt att läsa mig jorden runt så känns den som ett fynd för ynka 35 kronor.

En bok jag däremot kan rekommendera med gott samvete är den som jag utnämnde till januari månads bästa: En annan gryning av Camilla Sten, som finns på pocket för 25 spänn, inbunden 59, också det på bokus.

 (häftad)  (häftad)  (pocket)

När rean väl sätter igång kommer jag väl dessutom att botanisera lite i fysiska butiker, men är inte säker på att det blir fler, föredrar egentligen biblioteket så att jag kan lämna tillbaka böckerna när jag har läst dem.

34 kommentarer:

 1. En annan gryning är jag väldigt nyfiken på så den ska jag hålla utkik efter. Köper inte så mycket på bokrean dels av ekonomiska skäl men också pga platsbrist. Men en eller ett par brukar hitta hem hit, oftast via mataffärens rea på rean eller via bibliotekets bokrea.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har rensat så mycket i hyllan att jag har stora hål i den, känns inte helt optimalt det heller...

   Radera
 2. Tack för tipsen, får se om det bli så mycket köpt för min del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De senaste åren har det inte blivit mycket för mig, till skillnad från förr om åren...

   Radera
 3. Ett besök i en fysisk butik är ju ett måste :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är absolut nånting särskilt :)

   Radera
 4. Ja klart man måste besöka bokhandeln i byn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo man vill ju att de stannar kvar.

   Radera
 5. Jag gillade Camilla Stens bok som hon skrev med Viveca Sten, väldigt fint skriven, magiskt rakt igenom. Skriver hon på samma sätt när hon skriver själv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vet jag inte, det här är den första av henne jag läst. Tyckte den var väldigt bra i alla fall, men reagerade aldrig på språket vare sig positivt eller negativt (behöver vara ganska speciellt för att jag ska lägga märke till det).

   Radera
 6. Jag har missat En annan gryning (visste inte att den fanns - alls) men den verkar väldigt intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rekommenderas varmt! Tycker det är himla synd att den slunkit under radarn för så många.

   Radera
 7. Föredrar också biblioteket, men visst är det ändå något speciellt med årets stora bokrea, har alltid tyckt det trots att intresset allmänt tycks ha avtagit med åren. Tack för tips och ha en trevlig helg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är det fortfarande intressant, men visst engagerade jag mig mer i rean förr, markerade i kataloger och sprang i bokhandlar första dagen och så...

   Radera
 8. Jag kkommer också att botanisera i fysiska butiker, framför allt i min favoritbokhandel i Eksjö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart, man vill ju ha kvar de fysiska butikerna.

   Radera
 9. Ja, jag gillar också biblioteket men ibland vill jag köpa böcker också. Ibland köper jag böcker som jag redan lånat och läst...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan jag med göra, fast inte så ofta :)

   Radera
 10. Camilla Stens bok för 25 kronor? Hm...

  SvaraRadera
 11. Jag lånar mest på jobbet och köper inte så mycket böcker numera, men gillar att gå i bokhandlar särskilt när jag är ute och reser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar att besöka bokhandlar utomlands :)

   Radera
 12. En annan gryning var ett bra tips! den ska jag se mig om efter

  SvaraRadera
 13. Köpte så mycket under min london resa innan jul så ska försöka ta det lite lugnt med rean i år. :) Vill läsa i fatt lite innan jag köper mer :) Men några butiksbesök blir det nog :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klokt tänkt, nu gäller det bara att leva upp till det :)

   Radera
 14. Jag ska och spana in några titlar på onsdag :) Hoppas bara de finns så jag inte behöver bli lika besviken som i fjol!

  SvaraRadera
 15. Det är därför jag förbokat Stenmark, har missat honom i flera år (men har å andra sidan oftast inte kommit iväg förrän ett par veckor in i rean).

  SvaraRadera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)