tisdag 28 februari 2017

Déjà Dead: Kathy Reichs

 (häftad)
Bild lånad från bokus,
finns också adlibris
Déjà Dead är den första boken om rättsläkaren Temperence Brennan (jepp, förlaga till tv-serien Bones) som arbetar i Montreal. Ett lik landar på hennes bord som för tankarna till ett tidigare fall. Det är inget som polisen som har hand om fallet vill höra så Temperence börjar undersöka överallt där det kan finnas minsta anledning och snart är mördaren medveten om hennes intresse.

Tankar: En okej bok, men lite långdragen emellanåt. Reichs vet vad hon skriver om vilket tyvärr märks väl mycket ibland när förklaringar om olika typer av sågar eller åldersbestämning av skelett sträcker sig över flera sidor.

Fallet är invecklat och snårigt, med en del villospår och det fungerar alldeles utmärkt, men jag har lite problem med huvudpersonen som så ofta rusar efter sin intuition in i mer eller mindre farliga situationer utan att lära sig det minsta av det till nästa gång. De övriga karaktärerna är ytterst skissartade och jag får inget rejält grepp om någon av dem. Jag tror att jag kommer att läsa nästa del också, jag hoppas att den vinner på att inte behöva bygga upp hela bakgrundshistorien.

5 kommentarer:

 1. Jag har ju länge funderat på att läsa den här serien, i alla fall börja med den. Jag älskar ju Bones på TV :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lilla jag såg av Bones för länge sedan är en helt annan historia. Bara namnen som är desamma. Så du kan lugnt läsa böckerna utan risk för spoilers :)

   Radera
  2. Ska ge den ett försök till, hoppas att det bara är barnsjukdomar som stör. Den är väl egentligen helt okej, men det finns bättre.

   Radera
 2. Jag älskade hennes böcker i början. Nu har de börjat tappa tycker jag men är helt klart sugen på att läsa om de första igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då fortsätter jag med nästa och håller tummarna. Den här var väl okej, men var inte såld.

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)