lördag 18 februari 2017

Den tredje rösten: Cilla & Rolf Börjlind

 (pocket)
Bild lånad från bokus
finns också på adlibris
Den tredje rösten är den andra delen i serien som handlar om Olivia Rönnäng, numera nybakad, men ovillig polis och Tom Stilton, före detta polis, numera hemlös. Det finns ett par olika trådar i boken. En gammal vän till Abbas hittas död i Marseille och han och Tom åker dit för att undersöka saken samtidigt som en granne till Olivias mamma begår självmord och Olivia tar hans dotter under sina vingar. Men det är kanske inte självmord, och mordet i Marseille får så småningom återverkningar i Stockholm. Till det läggs ett vanskött äldreboende i händerna på riskkapitalister.

Tankar: En kompetent skriven och händelserik bok och persongalleriet är lätt att tycka om, men jag tycker att den känns märkligt lättförglömlig. Det hinner inte gå många dagar innan händelserna nästan bleknat bort och det som återstår är ett, mja, men det var en trevlig bok? Var den inte det?

2 kommentarer:

 1. Jag såg Springfloden på SVT och har funderat på att läsa åtminstone en av böckerna. Gillar deckare och försöker beta av det svenska deckarundret. Det kommer nog ta några år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Började se tv-serien, men märkte efter första programmet att jag inte kom ihåg någonting, hade suttit med datorn i knäet under tiden... Men det var efter det som jag plockade upp första boken :)

   Det svenska deckarundret lär ta tid, det känns som att det hela tiden fylls på dessutom...

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)