måndag 13 februari 2017

Stars Above: Marissa Meyer

 (inbunden)
Bild lånad från bokus
finns också adlibris
Stars Above är en novellsamling som ingår i cinderverse och genom novellerna får man lite mer bakgrund till karaktärer och händelser i The Lunar Chronicle. Novellerna är överlag bra och det är roligt att få återknyta kontakten med Cinder, Cress, Jacin och Wolf med flera igen, men de är långt ifrån väsentliga, det mesta i dem framkommer i romanerna om än med färre detaljer.

Undantaget är The Little Android som visserligen också den utspelar sig i cinderverse, men där huvudkaraktärerna är helt nya. Den handlar om en android som är nyfiknare än de flesta andra androider och som fått en crusch på en ingenjör på varvet där de båda arbetar. När ingenjören ramlar ner i en oljetanker räddar androiden honom från att drunkna, men androidens skal skadas. Den byter till sig ett nytt, men på det nya fungerar inte röstlådan. Lilla sjöjungfrun någon? Helt underbar läsning :)

2 kommentarer:

  1. Jag läste Cinder när den släpptes, men har efter det bara samlat The Lunar Chronicles böckerna på hög. Men efter att ha läst ut Heartless igår, och sett din recension idag så börjar jag bli oerhört sugen att ta tag i serien igen! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får tolka det som ett gott omen :D

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)