fredag 16 juli 2021

Läsmånad: juni 2021

Inte många böcker den här månaden heller, och två av dem blev mest lästa för att de skulle tillbaka till biblioteket. Tacksam för det, för de var bra! Speciellt Project Hail Mary av författaren som skrev The Martian för några år se. Även Project H.M. utspelar sig mestadels i rymden med en ensam austronaut. Dessvärre kommer han efter sin nedsövda resa inte riktigt ihåg vad hans uppdrag går ut på (att rädda mänskligheten från ett solenergislukande hot) och man får följa historien genom dels livet på rymdskeppet och dels genom minnen som så småningom kommer tillbaka om hur han hamnade där. Boken är i alla fall rolig, välskriven och tänkvärd. 

What Abigail Did That Summer var också trevlig. Den hör till Rivers of London-universumet, men står lite utanför böckerna om polisen Peter Grant. Det här är istället en ungdomsbok där man följer hans yngre kusin Abigail som med hjälp av en stam talande rävar löser ett mysterium med ungdomar som försvinner. Det var en trevlig och lättillgänglig historia - precis vad en bokmal utan läslust behöver.


Månadens bästa
bok: Project Hail Mary 
pod: Våra sanningar
film Tha Martian 
tv:  Hela England bakar
dokumentär: - 

Statistik:

Lästa böcker: 3 (1 omläsning)
Lästa sidor: 952
Böcker på svenska: 0, engelska: 3                 Böcker av kvinnor: 1, män: 2
Nya författare för mig: 0                                    Antal länder: 2
Del av serie: 2 (därav påbörjade: 1/ up to date: 1)
2 böcker av amerikanska författare
1 bok av en brittisk författare

Böcker:
20.     Shakespear's Landlord - Charlaine Harris  (omläsning)   3+/5
19.     Project Hail Mary - Andy Weir    4/5     *månadsfavorit*
18.     What Abigail Did That Summer - Ben Aaronovitch   4-/5

Film:
The Martian, glömt kanalen, men gammeltv. Omtittning där astronaut lämnas ensam kvar på Mars efter en storm då han tros vara död. Bra om en envis man och hans kamp för att överleva och ta kontakt med jorden, och likaså jordens kamp för att hinna hämta honom i tid.

Tv: 
Hela England bakar, säsong 11, sjuan. Mystv deluxe! Och min favorit vann :)
McLeods döttrar, säsong 7, svt. Mysig aussiesåpa i farmmiljö.
Halv åtta hos mig, säsong 22, tv4play. Småtrevligt och kul att trendspana. Saker som återkom frekvent var löjrom, jordärtskocka och glass. Inte helt ovanligt var också maträtter serverade i skålar gjorda av ätbara saker som ost, flarn, våfflor och råraka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)