söndag 8 april 2018

Smakebit: Fire and Fury

Fire And Fury Inside Trump White House (inbunden)
Bilden lånad från bokus,
finns även adlibris
och översatt till svenska.
Sista dagen på påsklovet där jag hade tänkt att komma ikapp lite med min inläggshög - istället skrev jag inget alls... men jag känner mig otroligt utvilad :) Lite läst har det blivit i alla fall och utdraget idag kommer från Fire and Fury, som är Michael Wolffs skildring av livet i Vita Huset de första nio månaderna under Trumps styre.

While Trump was in most ways a conventional misogynist, in the workplace he was much closer to women than to men. The former he confided in, the latter he held at arm's length. He liked and needed his office wives, and he trusted them with his most important personal issues. Women, according to Trump, were simply more loyal and trustworthy than men. Men might be more forceful and competent, but they were also more likely to have their own agendas. Women, by their nature, or Trump's version of their nature, were more likely to focus their purpose on a man. A man like Trump.

Det är intressant läsning om en förskräckande inkompetent, osäker och förvirrad man. Fler smakbitar finns hos Astrid Terese. Ha en trevlig söndag!

20 kommentarer:

 1. otroligt att han sitter där han sitter. och nervöst. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om boken är korrekt så var det väl ingen i kampanjen (förutom Bannon) som räknade med det. Men håller med, nervöst som sjutton!

   Radera
 2. Jeg orker rett og slett ikke lese denne boken. Han er en forferdelig mann.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade väl räckt som sammanfattning: förfärlig man (med fruktansvärt inkompetent personal).

   Radera
 3. Jag skulle kunna tänka mig att läsa den här boken för att försöka få en större förståelse för hur Donald Trump tänker, om nu författaren har ett grepp om det. Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Författaren tror nog att han har grepp om det, om det verkligen är så är ju svårt att säga. Men i så fall så tänker han inte så mycket - han mer känner.

   Radera
 4. Spännande bok att läsa för att försöka förstå hur någon som han lyckats nå en sådan position, rätt obegripligt. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt obegripligt! Var ju inte nån som trodde att han skulle lyckas. Får väl hoppas att han inte sitter alla fyra åren (men är inte säker på att Pence skulle vara mycket bättre).

   Radera
 5. Jag läste en bok om honom strax efter att han tillträdde, jag blev bara så matt. Matt blir jag också av allt hans twittrande. Tack för smakbiten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den känslan känner jag igen :)

   Radera
 6. Tror inte jag vill veta mer om honom :o

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är väl ungefär så illa som man tror, fast ökat med interna stridigheter bland de runt omkring som slåss om inflytande.

   Radera
 7. Det här är en sådan bok som jag undrar om jag kanske vill läsa. Samtidigt så tror jag att jag skulle bli så upprörd. Ännu mer än jag redan är...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant är den ju, men samtidigt är det svårt att veta hur mycket som är sant.

   Radera
 8. tack för smakbiten, kommer nog inte sitta med honom i knäet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det skulle inte jag heller vilja. En mer äckelframkallande man får man leta efter.

   Radera
 9. Känns ofattbart och obegripligt att det blev som det blev. Och det är minst sagt obehagligt. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Totalt obegripligt. Men är mest oförstående till deras system där flest röster inte vinner och partier arbetar för att folk inte ska rösta (inget som tas upp i boken, men i alla fall).

   Radera
 10. Den är jag jättesugen på att läsa. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är intressant, men ganska nedslående.

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)