tisdag 25 november 2014

Landline: Rainbow Rowell

Landline
Bild lånad från adlibris
Landline av Rainbow Rowell handlar om Georgies och Neals äktenskap som håller på att falla i bitar, trots att de fortfarande älskar varandra. Men barn, jobb och skilda uppfattningar om vad som är ett bra liv kommer emellan.

Så när Georgie måste förbereda sig inför ett möte i julhelgen tar Neal med sig barnen och åker och firar med sin mamma istället och Georgie blir plötsligt rädd att allt är försent. Hon försöker nå honom på telefon, men när hon äntligen får tag på honom så är det något som är konstigt, han pratar om saker som hände för tio år sedan som om de hände igår. Håller hon helt enkelt på att bli tokig, eller är telefonen en länk till det förflutna?

Omdöme: Det är en ganska bra bok, texten flyter lätt, men jag har lite svårt för huvudpersonerna. Både Georgie och Neal har sina sidor, både bra och dåliga, men de är ganska usla på att kommunicera. Jag har läst två ungdomsböcker (Fangirl och Eleanor & Park) av Rowell tidigare och tycker att de är ganska mycket charmigare än den här.

Ett inlägg jag skrev från början av läsningen, med en liten smakbit, finns här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)