torsdag 20 november 2014

The Forever Song: Julie Kagawa

The Forever Song (häftad)
Bild lånad från bokus
The Forever Song
Bild lånad från adlibris
The Forever Song av Julie Kagawa är den tredje och sista delen i hennes dystopiska vampyrepos. Allie är på jakt på psykopaten Sarren, också vampyr, för att hämnas sin pojkväns död och för att hindra honom från att sprida viruset han ämnar att rensa jorden ren med.

Det är en förändrad Allison vi möter i boken, hon tillåter sig inte att sörja Zekes död utan omfamnar istället sin hjärtlösa, våldsamma vampyrsida och bryr sig inte längre om hur det går för "blodpåsarna" längs vägen. (Allt det här presenteras tidigt i boken, så det är inte så spoilrigt som det kanske verkar.)

Omdöme: Gillar den här serien, framför allt för att Allie utvecklas så genom böckerna, från knappt överlevande gatubarn, via nybliven vampyr som kämpar hårt för att bevara sin mänsklighet till den känslokalla varelse vi möter i den här boken. Även de andra karaktärerna är intressanta och utvecklas genom böckerna.

Sarren har sina överraskningar på lager för de som försöker stoppa honom och det är inte bara Allie som överraskas av dem, som läsare tappar jag hakan flera gånger. Funderar på om Kagawa har haft roligt när hon sitter och funderar ut sina bakhåll, det skulle jag ha haft :). Det är en spännande berättelse, känslosam ibland och ganska rolig ibland, men lite i längsta laget.

Slutligen omslagen - jag är ganska besviken på dem. Det lila är visserligen snyggt, men ganska intetsägande, och det andra kan visserligen härledas till berättelsen med lite god vilja, men känns den inte som en Hunger Games-rip off?

4 kommentarer:

 1. Jeg er nysgjerrig på Kagawa. Vil du anbefale meg å starte med denne serien? Har du lest noen av de andre seriene hun har skrevet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är enda serien, hittills, som jag läst av Kagawa och jo, jag rekommenderar den! Så är jag också svag för vampyrer överlag och att få läsa en historia om en helt nygjord vampyr... mumma! Dessutom med karaktärer som är lätta att tycka om, vilket är ganska viktigt för mig inser jag mer och mer. Men om den är bättre eller sämre jämfört med älvböckerna vet jag inte.

   Radera
  2. Jeg har bestilt den første boka i serien! Om målet ditt med denne bloggen er å spre lesetips har du lykkes bra med meg :)

   Radera
  3. Det är bara en lycklig bonus, skriver ju egentligen istället för att föra läsdagbok. Samtidigt gör det mig lite nervös att du (och andra) litar på mig, är ju inte alls säkert att du tycker om samma böcker som jag... Men det gick ju bra med Kvothe, så håller tummarna :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)