onsdag 26 november 2014

Om jag bara inte råkat klippa taxfrisyr: Ingelin Angerborn

Om jag bara inte råkat klippa taxfrisyr (kartonnage)
Bild lånad från bokus.
Om jag bara inte råkat klippa taxfrisyr av Ingelin Angerborn handlar om Tilda, en tjej som råkar ut för de mest jobbiga saker ungefär hela tiden. Den här gången skickar hennes mamma iväg henne till frisören och medan Tilda tittar på hundbilder i en tidning och diskuterar olika raser så diskuterar frisören hur håret ska klippas... det blir ganska fel. Sedan åker familjen iväg på en semesterresa och med sin nya kortklippta frisyr tas Tilda gång för gång för pojke. Så även på barnklubben och eftersom det är så pinsamt att rätta när alla lyssnar säger hon att hon heter Anton. Efter det blir det bara mer och mer komplicerat. Det här är den femte boken om Tilda, men de går utmärkt att läsa fristående.

Omdöme: En suveränt rolig bok. Jag hade den som högläsningsbok i klassen, en tvåa, och hade mycket svårt att hålla mig för skratt ibland när jag läste. Det är lätt att känna igen sig i Tilda, även om situationerna är skruvade till max, och det är också en tjej som är lätt att tycka om. Att hon tas för pojke (och att mamman väntar barn med okänt kön) ger en del intressanta diskussioner om flickor och pojkar och vad, om något, som är typiskt för dem.

2 kommentarer:

 1. Tøft!
  Det må være fint å ha anledning til å lese høyt for barna og seg selv på jobb :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte dumt :) Och när man lyckas locka barn till böcker som de blir fast i... Hoppas fylla på förrådet med boknördar :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)