onsdag 5 november 2014

Are We There Yet? David Levithan

Are We There Yet? (häftad)
Bild lånad från adlibris
Are We There Yet? av David Levithan är en bok om två bröder, Elijah och Danny, som avgudade varandra när de var små, men som med tiden och med växande olikheter glidit ifrån varann. Nu retar de sig och ser oförrätter i det mesta den andre gör. Deras föräldrar lurar iväg dem på en resa till Italien tillsammans i ett försök att stärka deras relation. Det visar sig att de inte har så mycket gemensamt och det är ofta ganska tyst dem emellan (även om Elijah pratar med de flesta runt omkring) och sedan träffar Elijah Julia och blir kär och Dannys resa blir ännu ensammare.

Omdöme: En trevlig bok och jag tycker om att den fokuserar på en syskonrelation istället för en kärlekshistoria (även om det kom med en sådan också, men den var inte huvudfokuset). Man får lära känna de bägga bröderna ganska väl på resan, och man får förståelse för varför de glidit ifrån varandra. Elijah är lätt att omedelbart tycka om, Danny behövde lite fler chanser från mig. Intressant nog så sjunker Elijah ihop lite för mig efter ett tag, han blir liksom för bra och det kan ju vara nog så störande :)

2 kommentarer:

  1. Låter som en bok jag skulle vilja läsa :) Är lite småtrött på kärlekshistorier och vill läsa om andra relationer istället.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan hålla med, det finns så många kärleksrelationer, och många av dem lite för söta sådana...

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)