Sommarbingo 2018

Hittade ett sommarbingo hos Boktanken och jag är ju inte sämre än att jag kan knycka andras bra idéer :) Bytte ut Brighton-likt mot hyllvärmare, men annars är det samma kategorier. "Kryssade" rutor är vita.


Ett boktips
från bibban
eller bokhandeln
En bok om
något smutsigt
En bok om
ett tidigare
oläst ämne
En bok om
eller med värme
En bok
om höjder
En bok med
vanliga kvinns
En bok där
skolmiljö
dyker upp
En bok som
inte
är så lång
En dystopi eller
en bok om
uppenbarelser
En utlovad
bladvändare
En bok om
att sticka iväg
En bok om
ett mord
ute i världen
En bok om
konflikt
eller motstånd
En bok om en
annan verklighet
En bok
om naturen
eller vischan
En hyllvärmare

En bok om ett mord ute i världen: En blå död av Mikko Porvali - utspelar sig i Finland under tidigt 1920-tal.
En bok där skolmiljö dyker upp: Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren - mycket bra bok om ett par dramaelever första året på gymnasiet.
En utlovad bladvändare: Illuminae av Amie Kaufman och Jay Kristoff. Om en planet som attackeras av ett storföretag.
En bok om en annan verklighet: Gemina av Amie Kaufman och Jay Kristoff. Fortsättningen på Illuminae och tickar alla boxar - karaktärer att tycka om, spännande, oförutsägbar och med en extremt läcker och nyskapande layout.
En bok om konflikt eller motstånd: Obsidio av Amie Kaufman och Jay Kristoff. Sista delen i den fantastiska trilogin handlar bland annat om motståndsrörelsen på Kerenza.
En bok som inte är så lång: Främlingsleguanen av Martina Montelius. Tack och lov! Hade jag inte fått den rekommenderad av en lyrisk kollega hade jag inte läst ut den.
En dystopi eller en bok om uppenbarelse: Passande nog uppfyller fantastiska The Power av Naomi Alderman bägge kriterierna. Om vad som händer när kvinnan blir det starkare könet.
Ett boktips från biblioteket: Gone Girl av Gillian Flynn. Bok som gav mersmak trots att jag redan hade läst om twisten.
En bok om något smutsigt: I The Essex Serpent av Sarah Perry går huvudpersonen obekymrat omkring i lerig natur till de flesta andras stora förundran (och förfäran).
En bok om ett tidigare oläst ämne: The Complete Guide to Fasting av Jason Fung. Jepp, call me a believer:)
En bok med vanliga kvinns: A Tale for the Time Being av Ruth Ozeki handlar om en mobbad japansk tonåring och en kanadensisk författare, men båda går att känna igen sig i.
En bok om att sticka iväg: I The Lie Tree av Francis Hardinge sticker hela familjen iväg till en enslig ö när pappans bedrägeri upptäcks.
En bok om naturen eller vischan: Inuti huvudet är jag kul av Lisa Bjärbo om en sjukligt blyg tjej som tillsammans med sin pappa flyttar till en liten håla utanför Växjö.
En hyllvärmare: Den farliga leken av Mari Jungstedt har stått några år i bokhyllan, men nu är den läst och förpassad till källaren i väntan på nästa tur till myrorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)