fredag 26 juli 2013

Dead in the family: God uppfostran kan väl aldrig slå fel?

Dead in the Family
Bild lånad från adlibris
Dead in the Family av Charlaine Harris visar upp en Sookie som är ärrad både till kropp och själ efter att ha blivit bortrövad och torterad. Hennes självbevarelsedrift skulle dock behöva utvecklas mer, hon bjuder in en okänd vampyr i huset och hon dricker en drog som hon vet kommer att påverka henne. I båda fallen så är det hennes goda uppfostran som får henne att strunta i "den lilla inre rösten" som säger att det kanske inte är en god idé, för inte kan man skriva till någon och sedan låta den stanna utomhus eller tacka nej när någon som behöver hjälp ber om det även om man inser att man blir utnyttjad och att det kan vara farligt. Höjden av oartighet för Sookie är att inte erbjuda en besökare något att dricka, att besökaren är ovälkommen spelar mindre roll.

Erics skapare kommer på besök, en ganska otrevlig vampyr, långt ifrån tv-seriens charmiga Godric. I släptåg har han en ny protegé, en psykotisk och livsfarlig vampyr som ser så oskyldig ut att man helst vill ta hand om honom. Döda kroppar från både älvor och vampyrer på Sookies gårdsplan blir resultatet. Bekvämt nog så löser liken upp sig själva, men att det inte blir några kläder att gömma undan skulle jag gärna få en förklaring till.

För någon vecka så skrev jag ett inlägg som handlade om bokomslag och det här råkar vara ett uselt sådant. Förlaget har tagit den bekväma utvägen att använda en reklambild från tv-serien där större delen av ensemblen och en lååång pyton finns samlade. Dessvärre är det en av personerna på bilden som varit död ganska länge i bokserien, en existerar över huvud taget inte i bokform, och en har bytt hudfärg. Sookie, som älskar att solbada, är lika blek som vampyrerna och ormen finns inte heller med... Suck!

Del 10 i The Sookie Stackhouse Novels.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)