måndag 22 juli 2013

Tematrio: tecknat

Veckan tematrio hos lyran handlar om grafiska romaner och/eller serier. Jag prenumerar på några serietidningar, men är sorgligt outbildad när det kommer till grafiska romaner, men den jag har läst kommer med på listan!
 1. Röde Orm av Charlie Christensen/Frans G Bengtsson är härlig. Gillar Röde Orm både som roman och som tecknad. 
 2. Favoritaktionserie, med en favorithjältinna: Modesty Blaise! Tycker det är extra bra att hon inte har några superhjältekrafter utan kan besegra vem som helst ändå, ger mig hopp :) Finns dessutom i romanform av Peter O'Donnell. Hon har också en spännande bakgrundshistoria.
 3. Och nu börjar det bli svårt, det finns många roliga serier som jag tycker om, men en i toppskiktet (förutom de senaste albumen) är Asterix av Rene Goscinny och Albert Uderzo. 

Alternativ till tredje plats: Larson, Kalle och Hobbe, Elvis, Valhalla, Berglin, Stenmark, Dilbert och Dogbert, Uti vår hage... Hade varit lättare med en tematia :)

8 kommentarer:

 1. Jag läste mycket Asterix som barn, men har inte gjort det sedan den. Kalle och Hobbe brukar kunna slinka ned ibland fortfarande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det mer Asterix när jag var liten, nu kan jag ju de album jag har rätt bra, men ibland så :)

   Radera
 2. Modesty Blaise är bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp! Gillar hjältinnor, som Modesty, Katniss, Salander, Sookie...

   Radera
 3. Kalle och Hobbe är underbar! Och Charlie Christensen är så bra, jag älskar Arne Anka. Läste mycket Asterix och Modesty Blaise när jag var yngre.

  SvaraRadera
 4. Jag älskar serier och gillar nästan alla du räknar upp! Asterix hade jag oxå kunnat ha med, läste massor av dem som ung. Modesty är min hjältinna, hon äger! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Modesty är suverän ! Undrar lite vilka det är som du inte gillar :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)