fredag 26 juli 2013

Dead Reckoning: "I'm going to have to take off about three inches," he said quietly, as if he were telling me a relative was terminally ill.

Dead Reckoning Tv Tie-in
Bild lånad från adlibris
I Dead Reckoning av Charlaine Harris har Sookie och Eric problem, både med förhållandet och med Louisianas regent Victor som gör sitt bästa för att förstöra för Eric, bland annat att skicka någon för att ta livet av Sookie. De träffas inte tillräckligt mycket för att hinna prata om mer än de akuta händelserna och deras blodsband (ett band som gör att de kan känna av varandras känslor även om de är långt ifrån varandra) skaver i Sookie. Hon är osäker på om hon skulle älska Eric även utan det. Eric och hans närmaste hand Pam håller dessutom något hemligt för henne. Att de pratar för lite låter ju som det lättaste problemet att lösa, men det är problemet Victor som de beslutar sig för att sätta tänderna i. Planerna för att göra sig av med Victor är många, och de beslutar sig för en av de mest riskfyllda (varför de övergav den där man pålade honom när han sov förstår jag inte).

Merlottes har ekonomiska bekymmer: de har fått ny konkurrens, ägaren är skiftare vilket många avskyr och så slängs det in en brandbomb. Eric kommer för sent för att vara till någon verklig hjälp och får därför koncentrera sig på att hjälpa till med det han kan. Som att ordna fram en hårfrisör åt en chockad flickvän mitt i natten. Bokens roligaste avsnitt.

Advokaten Cataliades är tillbaka och förklarar lite mer om Sookies arv, däribland en älvklenod som nog bäddar för händelseutvecklingen i nästa bok. 

Återigen ett uselt omslag och återigen taget från tv-seriens reklambilder. Den här gången är det Sookie med tre av sina kärleksintressenter som alla ser alldeles för kontrollerande ut. En av dem är Alcide som gör ett minimalt och ur hans synvinkel ganska misslyckat inhopp rakt ner i hennes säng i boken.

Del 11 av The Sookie Stackhouse Novels.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)