söndag 14 juli 2013

Smakebit på søndag - Dead Until Dark

Dead Until Dark (häftad)
Bild lånad från bokus
Startade ett Sookie Stackhouse-maraton i morse, sista delen i serien kom i våras och jag känner att jag vill ladda inför den ordentligt genom att läsa igenom serien i rätt ordning. Det här smakprovet kommer från den första boken Dead Until Dark när Sookie är på sitt första besök i en vampyrbar i hopp om att försöka vaska fram något som kan förklara två mord i hennes hemstad, mord som den lokale vampyren Bill blir misstänkt för. Inredningen i baren går i grått, svart och rött, inramade foton från vampyrfilmer pryder väggarna och i baren finns förutom vampyrer också s.k. fangbangers (vampyrgroupies) och turister:

The tourists looked like tourists anywhere, maybe more adventurous than most. But to enter into the spirit of the bar, they were nearly all dressed in black like the fangbangers. Maybe it was part of a tour package? 'Bring some black for your exciting visit to a real vampire bar! Follow the rules, and you'll be fine, catching a glimpse of this exotic underworld.' 

Gillar den här lite lågmälda humorn :)

Här finns ett inlägg som skrevs efter att jag läst hela boken.
Smakebit-idéen kommer från den här bloggen.

9 kommentarer:

 1. Jag började titta på True blood, men klarade inte mer än en säsong. Sedan blev det så konstigt och utflippat att jag inte ville se mer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tv-serien är väldigt mycket sämre. Tittade på första avsnittet från säsong 4 på tv i helgen, och förutom en del av personerna så tror jag inte att något av det finns med i böckerna. De har hittat på ny handling, ändrat på karaktärerna och lagt till nya. Synd på så bra böcker.

   Radera
 2. Denne har jeg ikke hørt om så takk for tips og smakebit :)

  SvaraRadera
 3. Kikar ibland på TV-serien men den är så absurd att jag sällan orkar se så mycket;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Böckerna kan också vara lite absurda, blir väl lätt så med fantasy, men e är mycket bättre än tv-serien!

   Radera
 4. Tusen takk for smakebit fra en helt ukjent bok.

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. Då tycker jag du ska ge böckerna en chans - till viss del samma personer, men oftast en helt annan handling (första boken är den som är mest lik).

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)