tisdag 30 juli 2013

Till Offer åt Molok: Många mord blir det

Till offer åt Molok
Bild lånad från adlibris
Till offer åt Molok är en deckare av Åsa Larsson. Ett mord inträffar med ett litet barn som enda vittne. Åklagare Rebecka misstänker att det har förgreningar bak i tiden för det finns många fler mystiska dödsfall i släkten. Vanligtvis brukar jag inte gilla den typen av fall när händelser förgrenar sig flera decienner bakåt, men här får man följa en karaktärs liv under ett par år runt tidigt 1900-tal och det funkar. Kanske hjälper det att karaktären är en bokälskande lärarinna :) Också intressant att läsa om Kirunas födelse och det tidiga livet på en bruksort.

Hur dåtiden påverkar nuet är också ganska logiskt, pengar betyder mycket för många, även om det blir lite väl många mord. Beskrivningen av Kirunavintern är riktigt bra, nästan som att vara där. Spelet på arbetsplatsen är roligt att läsa om, även om det kanske inte känns helt äkta. Däremot är mina känslor för huvudpersonen rätt svala. Tycker rätt synd om hennes pojkvän "i stan" som hon behandlar som skit. Har man tröttnat så är det väl lika bra att göra slut?

6 kommentarer:

 1. Jag älskar svenska deckare men har faktiskt aldrig läst något av Åsa Larsson... det kanske jag skulle göra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag, hon är riktigt bra (inte för att det är säkert att vi har samma smak.

   Radera
 2. Den ligger i min läshög, hoppas hinna med den i sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller tummarna! Annars funkar den ju fint i höstrusk med en mugg te :)

   Radera
 3. Haha. Håller med. Har man tröttnat är det faktiskt bara att göra slut ;) Men verkar ändå vara en intressant bok, Larsson skriver så finstämt. Boken har tydligen fått riktigt bra kritik över lag, så borde kanske införskaffa till Bokdetektivens eget bibliotek!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är bra nog. Jag har nyligen återupptäckt biblioteket och tycker det känns jättelyxigt att ha så många att välja bland utan att behöva göra plats för dem :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)