onsdag 24 februari 2016

The Wizard Returns: Danielle Paige

Wizard Returns (e-bok)
Bild lånad från bokus,
finns också i samlingsvolym
The Wizard Returns är en tredje prequeln till härliga Dorothy Must Die, en serie som bygger vidare på Baums klassiker Trollkarlen från Oz. I originalet så lämnar trollkarlen Smaragdstaden i en luftballong i slutet av boken, men här visar det sig att han inte kom så långt, luftballongen sjönk ner i vallmofälten och där har han sedan sovit i ganska många år.

När han vaknar vet han inte riktigt vem han är, minnena är som bortblåsta och med en följeslagare får han se Oz på nytt vilket bitvis är en ganska skrämmande upplevelse. Han får genomgå några prövningar för att få tillbaka sina minnen och visa sig värdig själva landet och det visar sig att hans karaktär är ynkligare och mer egennyttig än vad man hade kunnat önska.

Tankar: Att ha tre prequels till en serie känns lite overkill, men de är korta, roliga och visar lite fler sidor av karaktärerna i serien. De är dock långt ifrån nödvändiga för att uppskatta huvudserien. Trots att trollkarlen är en ganska odräglig person så är det överlag rolig läsning. Han försöker bättra sig i boken, men jag får känslan av att han vill ändra sig för att ge andra ett bättre intryck av honom, inte för att han egentligen vill bli en bättre person. Det finns två läger i boken - de som stöttar Dorothy och de som vill störta henne. Trollkarlen väljer till sist sida, men frågan är om någon egentligen kan lita på honom...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)