lördag 20 februari 2016

Siege and Storm: Leigh Bardugo

Siege and Storm (häftad)
Bild lånad från bokus,
finns också adlibris
och översatt till svenska
Siege and Storm är andra delen i Griesha-trilogin. Alina och Mal flydde i slutet på förra boken från Skuggmästaren, de hoppas att han dog när de lämnade honom i mörkret i the Unsea, men vågar inte riktigt tro det. Och mycket riktigt så tar det alldeles för kort tid innan han och hans följeslagare hittar dem och tar med dem på ett skepp som går mot ishavet i norr. Ett magiskt djur söks för att ge Skuggmästaren än mer kontroll över Alinas krafter. Och det här är bara början på boken...

Tankar: Det finns mycket att tycka om, som nästan alla personer utom just huvudpersonen... Jag blir rejält frustrerad på henne - hur hon ljuger och slingrar sig även för den hon tycker allra mest om. Jag är heller inte imponerad av hur hon låter alla använda henne i sitt spel, skulle önska att hon ställde fler egna krav. De andra personerna, speciellt de som är nya för den här delen av trilogin är lätta att tycka om, som kaxiga och totalt opålitlige Sturmhound och tvillingarna som är så extremt bra på att slåss.

Det händer mycket och jag gillar världen och hur den byggs upp och alla de uppfinningar som görs, men är ganska trött på Alinas oändliga svårmod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)