tisdag 16 februari 2016

Simon vs the Homo Sapiens Agenda: Becky Albertalli

Simon vs the Homo Sapiens Agenda (häftad)
Bild lånad från bokus,
finns också på adlibris
Simon vs the Homo Sapiens Agenda handlar om 17-årige Simon som under alias mejlväxlar med Blue (annan pseudonym), en kille som går på samma skola. Båda är intresserade av pojkar och de diskuterar saker som sina dagar, känslor och att komma ut. De faller också allt mer för varandra, även om de inte vet vem som finns på andra sidan skärmen, och mejlen blir gradvis allt mer flörtiga. Så glömmer Simon att logga ut från skolans dator och en tredje elev, Martin, utpressar honom för att bevara hemligheten om Simons homosexualitet.

Tankar: Trevlig bok som gjorde berörde mig flera gånger. Mejlen är en bit över min gräns i förståndighet och gullighet (kanske ett tonårssymptom?), men jag gillar Simons relationer med sina kompisar även om han inte direkt är bästa kompisen själv. Gillar också att det faktiskt skrivs att det inte går helt smärtfritt att komma ut, känns realistiskt när man tänker på var boken utspelar sig. Det finns en tänkvärd diskussion om tolkningsföreträdande - hur man ofta automatiskt förutsätter att alla är vita och hetero om det inte uttryckligen nämns något annat.

2 kommentarer:

  1. Denna bok har stått på min läslista sååå länge. Vill verkligen läsa den snart. Den verkar väldigt bra. Tack för inlägget! Nu fick jag lite mer push att skaffa den :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyckte om den, men skulle inte beteckna den som väldigt bra, den har bleknat för mycket för snabbt för det....

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)