torsdag 25 februari 2016

Let it Snow: Three Holiday Romances

Let it Snow (häftad)
Bild lånad från bokus,
finns även på adlibris
Let it Snow är tre noveller som alla utspelas under samma dag i en mindre stad, Gracetown, som blivit totalt översnöad. Maureen Johnson, John Green och Lauren Myracle har skrivit varsin novell som alla handlar om tonårskärlek. Det finns personer och platser som återkommer i novellerna och vissa händelser får återverkningar i senare historier vilket är lite trevligt för en sån som mig som inte är helt bekväm med novellkonceptet.

Jag gillar den första novellen The Jubilee Express bäst. Den är visserligen väldigt söt och förutsägbar och nära insta-love, men jag gillar personerna och det lätt humoristiska skrivsättet som bl.a. innehåller en mamma som är alldeles för ivrig att se sin son med en flickvän och en ganska skruvad anledning till att ett par föräldrar arresteras på julafton.

Nummer två, A Cheertastic Christmas Miracle, går an. Även den är söt, med ganska trevliga karaktärer och, tyvärr, förutsägbar, men jag blev ganska besviken på personernas extrema fokusering på att hinna först fram till en restaurang full med hejaklacksledare. Kändes varken vidare trovärdigt eller charmigt.

Sista novellen, The Patron Saint of Pigs, drogs tyvärr med en osedvanligt självupptagen och gnällig huvudperson och försökte kombinera självförbättring med en kärlekshistoria och jag föll inte alls. Där kom huvudkaraktärerna från de tidigare novellerna tillbaka in i historien och även om den idén var bra så kändes utförandet inte helt klockrent.

4 kommentarer:

 1. Läste själv denna bok förra veckan. Håller verkligen med dig! Första historien var väldigt rolig och mysig. De andra två tyckte jag var kul att läsa men som helhet var de inte jättebra :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funderar på att kolla upp Maureen Johnson och hålla mig ifrån Myracle - men det känns nästan lite taskigt att göra så efter bara en novell...

   Radera
  2. Jo, jag känner också lite så... men kanske förtjänar hon en till chans. Får kolla upp vad mer hon skrivit. Något kanske ändå låter intressant. Men samtidigt så finns det så många böcker så man kan inte ge alla alla chanser de förtjänar jämt XD

   Radera
  3. Hmmm, fast inte blev man så himla sugen... Men vem vet, det kanske dyker upp en strålande recension om en av hennes böcker en dag, men tills dess väntar jag :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)