lördag 13 februari 2016

Rooms: Lauren Oliver

Rooms
Bild lånad från adlibris,
finns också bokus
I Rooms får vi stifta bekantskap med två själar (spöken) som är fjättrade till huset där de en gång levde och dog. De har under åren blivit rejält trötta på varandra och den ena drömmer om att bränna ner huset (om hon bara hade haft en kropp!) så att hon äntligen kan få sluta att existera.

När husets senaste ägare Richard dör kommer hans alkoliserade exfru och deras två så gott som vuxna barn för jordfästningen och arvet. Hemligheter kommer upp till ytan för både spökena och för familjemedlemmarna som alla har sina problem inkluderat depression och ensamhet.

Tankar: Här finns flera karaktärer med intressant problematik och bakgrund, speciellt Richards familj har många sår både individuellt och i relationerna sinsemellan. Dessvärre är dock långa stycken av texten oändligt långsam och saker tenderas att upprepas om och om igen. Inte blir det bättre av att jag inte kommer tillräckligt nära för att bry mig om personerna och deras problem. Värst är det med själarna och deras halvkvävda historier. Dem har jag dessutom svårt att särskilja under alldeles för lång tid. Så... lovande inslag, men Oliver kan mycket bättre (som Panic och Before I Fall) än så här.

8 kommentarer:

 1. Det låter som en spännande idé och något som kan bli bra, så det är synd att det inte var det riktigt. Är det läsvärt i alla fall?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte inte det, men om man inte har något emot att det går långsamt så kanske den passar bättre. Den hade vissa bra bitar trots allt...

   Radera
 2. Framsidan är ju helt underbar, så fin. Kram på dig <33

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mig lyckades den (och författarnamnet) locka så jo, kan bara hålla med :)

   Radera
 3. Vid första titten trodde jag att det var en Tardis på bokomslaget haha XD "Du vet att du ser för mycket doctor who när..." XD
  Synd att boken var seg. För storyn lät intressant :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har aldrig sett Dktor Who, men lyssnat på Doktor Whorock (Chamelion Circuit) så det känns som att jag vet en del av handlingen i alla fall :)

   Radera
 4. Intressant upplägg, onekligen. Jag är svag för spöken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kanske den passar dig bättre :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)